Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aniram

Marketing

Hodajuća kontracepcija

To sam ja!
A cijeli sam se život brinula, i mislila pritom kako bi bilo super da ne moram brinuti, a kad ono, stvarno nisam ni morala. Barem tako kaže ono što povezuje rezultate nalaza i forume na gugletu. Nalaze sam čekala i čekala i čekala sve dok se nisam vidovito sjetila potražit ih u smeću. Naravno, čamili su tamo već pet dana s objašnjenjem da imaju nešto što bi se moglo nazvat spamom, pa im je mjesto u smeću.
Fuj adamovo rebro, fuj.
Sad kad ih konačno imam, moram ih nositi svojem mlađahnom druu. Nadat se pritom da mi opet neće reći kako to nije za njega, nego za nekoga drugoga i da si lijepo odem tamo negdje drugdje. I da neću morat ići na ona strašna snimanja po cijele dane u bolnici, i beskrajno se tamo istraživati, i nadati se najboljem.
Nadam se samo nekoj tabletici, koja će mi temeljito promijenit ličnost.
Od malodušne, vječito iscrpljene i nenaspavane, puzavice pretvorit me u prpošnu i razdraganu žemsku. Sa žemskim hormonima, koje ću nemilice isticati na visokim petama i namazanom fasadom. I to čim prije, dok mi još pišo nije izraso. Jer dlake na bradi su se već počele bahatit. Svakih par mjeseci moram čupnut koju. Nije strašno, ali je novost.
Onda će me mužjak nogirat.
Jer on ne voli prpošne i razdragane žemske koje nekontrolirano ciče.
On ne voli nekontrolirano uopće.
A ja mu izgledam skroz skontrolirano. Zato jer se ne svađam, ne vičem, i obično dobro progruntam prije nego što izgovorim.
Samo što nitko, pa ni sveznalica kao što je on, ne zna da sve to nije odraz moje mudrosti, a bogami ni duhovnosti, nego jednostavno, čisti nedostatak energije...
Svi ti nedostaci ponekad se tako dobro znaju pretvoriti u prednosti.
I obrnuto.
I onda, nakraju, kad se sve zbroji i oduzme, ispada, da sve to u što se kunemo, vjerujemo, nazivamo dobrim, lošim, veselim, mrgodnim, objašnjavamo karakterom, naslijeđem, svi ti pridjevi koje smatramo bogomdanim i prije rođenja zacrtanim, nisu ništa više nego samo kemijski spojevi koji djeluju jedni na druge na treće, i kao posljedicu svega toga dobijemo pridjeve.
A onda dođe samo neka promjena u spojevima, i promjeni se sve...






Post je objavljen 13.05.2013. u 22:06 sati.