Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gladusa

Marketing

Smanjenje doprinosa?

Na predizbornom skupu načelnik Općine Pašman Nedjeljko Medić "najavio je i smanjenje komunalnog doprinosa za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata"
http://www.057info.hr/vijesti/2013-05-10/potpisan-ugovor-za-izgradnju-odvodnje-za-otok-pasman
Naravno, nije navedeno koliko će biti smanjen doprinos, pa može biti smanjen i simbolično. Izjava je predizborna..

Na 057info je vjerojatno netko iz općinske vlasti postavio ovakav komentar:
"1. kanalizacija je od interesa za boljitak otoka! pa ne misle valjda neki da otok Pašman mora ostati nerazvijen i prepun septičkih jama i to zato da se sačuva mir i nepristupačnost na području Gladuše, neovisno o interesu domicilnog stanovništva koje tu živi čitavu godinu, a ne samo preko ljeta?!
2. stanovnici Gladuše su napravili \"ugl. nelegalno vikend naselje\" kojim su prvi devastirali obalu i sad se bune protiv troškova legalizacije umjesto da su sretni što se uopće dozvolilo legalizirati njihove objekte
3. ne vidim nepravdu u tome što nisu izjednačeni objekti za odmor (vikendice) sa kućama domicilnog stanovništva koje se prvenstveno koriste za trajno stanovanje
4. nema nikakvih lažnih branitelja na listi
5. neka nova imena na listi su itekako dobro i jako osvježenje"

1.) Ponovo se ponavlja teza o "nepristupačnosti na području Gladuše, neovisno o interesu domicilnog stanovništva koje tu živi čitavu godinu". To može pisati samo netko tko slobodnim pristupom smatra vožnju cestom paralelnom s obalom na 0cm od mora. Pristup obali je bio slobodan za sve pješake, u svim ulicama. U mnogim ulicama se moglo doći i autom na 10m od obale, za slučaj da je potrebno gasiti požar.
Domicilno stanovništvo je prodalo terene u Gladuši vikendašima, tako da su vikendaši postali domicilni. Mnogi vikendaši su postali stalni stanovnici Gladuše i šokirani su načinom na koji se gradi kanalizacija.
2.) naselje je napravljeno na građevinskom području, a dozvole nemamo jer vlasti nisu na vrijeme izradile potrebe detaljne planove uređenja. Porezi na vikendice i sve moguće naknade su plaćane desetljećima. Obala je bila samo djelomično "devastirana" u interesu svih stanovnika, vikendaša, otočana i turista koji su imali lakši pristup moru preko raznih mulića i skakaonica. Većina obale nije bila betonirana, a sad je Općina uništila cijelu obalu, apsolutno sve! Nisu ostavili niti djelić prirodne obale.
3.) nepravdu ne vide oni koji smatraju da je pravedno živjeti na tuđi račun.


Post je objavljen 12.05.2013. u 11:14 sati.