Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

SDP-ovi kandidati se družili sa građanima



Jučer je na Pijaci kod stare pošte održano druženje kandidata SDP-a za gradonačelnika i Gradsko vijeće. Kako nam kažu u SDP-u, druženje je bilo neformalnog karaktera, pa nisu bili prisutni svi članovi SDP-ove liste, već uglavnom članovi i simpatizeri koji su građanima dijelili promidžbene materijale pozivajući ih da na lokalnim izborima glasuju za SDP. Nisu držani ni govori. SDP je u kampanju ušao sa minimalnim financijskim sredstvima, pa su se očito okrenuli prema izravnoj komunikaciji sa građanima, bez organiziranja skupova. Uz kandidata za gradonačelnika Radu Bobanca i njegova zamjenika Juricu Barbira, na druženju je prisustvovao predsjednik GO SDP-a Splitsko-dalmatinske županije i ministar uprave Arsen Bauk i kandidat SDP-a za župana Damir Krstinić.

Razgovarajući sa građanima, kandidat za gradonačelnika Bobanac je rekao kako različita ideološka razmišljanja među građanima ne bi trebala zamućivati raspravu o našim zajedničkim interesima. Da bi se trebalo voditi računa o potrebama građana. Istaknuo je potrebu boljeg iskorištavanja kapaciteta gradske uprave, posebno prema poduzetnicima, zatim sprječavanja nepotrebnog trošenja novca na reprezentaciju, intelektualne usluge i slično. Najavio je ukidanje plaća savjetnika i zamjenika gradonačelnika, te smanjenje plaće gradonačelnika za 30%. Time planira u mandatu uštedjeti tri milijuna kuna. Kao važan aspekt budućeg razvoja Vrgorca istaknuo je poljoprivredu, te brzu cestu Ravča-Drvenik. Od ministra Bauka se moglo čuti kako će Vlada u pokretanju toga projekta dati svaku pomoć Bobancu kada postane gradonačelnik, jer će ga se morati kandidirati na fondove Europske unije. Kako je Bobanac rekao, svi planovi i programi koje je izradio vode računa o činjenici da će Vrgorac idućih godina imati puno manjih proračun nego ranijih godina, i da je u prvom redu odmah potrebna hitna sanacija i sređivanje gradskih financija boljom kontrolom troškova. Istaknuo je i projekt dovršenja kolodvora kao jedan od prioriteta, zatim poticanje udruživanja poljoprivrednika za nastup na tržištu zemalja Europske unije. U skladu sa tim, rekao je da će promicati stvaranje branda „Vrgoračka hrana“. Obećao je da će činovnici gradske uprave biti na svakom mogućem raspolaganju malim poduzetnicima koji se samozapošljavaju i srednjim poduzetnicima koji zapošljavaju. Što se tiče Gospodarske zone, rekao je da u vrlo kratkom vremenu planira sondirati teren i vidjeti tko je zainteresiran za gradnju na tom području. Ako bude interesa, projekt će se pokrenuti, ako ne bude, ne planira raditi Potemkinova sela radi predizbornih obećanja.

Bobanac se nije posebno osvrtao na pojavu još dvije oporbene liste za Vijeće, onu HNS-a, koja ga je podržala za gradonačelnika, i Nezavisnu listu mladih, koja se kandidirala i za Vijeće i za gradonačelnika. Rekao je samo da su u njegov tim dobrodošli svi kojima je dosta dosadašnje HDZ-ove politike koja je dovela Vrgorac na niske grane. Bobanac očito igra na kartu mira u oporbi, pritajeno se nadajući da će prema njemu i njima D'Hondtova metoda biti blaga.



Post je objavljen 12.05.2013. u 10:33 sati.