Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hspvg

Marketing

Sveta Lucijo, zaštitnice Turopolja - podrži našeg Lucijana!

Poštovani pravaši i pravašice,

objavljujemo po prvi put službeni plakat Lucijana Maslaća Maslaća, kandidata za gradonačelnika Velike Gorice kojeg podupiru HSP i HRAST.
Pod sloganom "U gradu svete Lucije birajte Lucijana" i "POKAŽIMO STAV!" ovaj plakat ugledat će svjetlo dana u Velikoj Gorici i svima dati do znanja da je pravaška scena u Velikoj Gorici itekako živa i mobilna, barem što se tiče onog istinskog pravaštva.

Budući je sveta Lucija poznata i kao zaštitnica slijepih i slabovidnih, utječemo se njoj u ovo predizborno vrijeme "da otvori oči" svima onima koji su do sada birali krive osobe i krive stranke, da sada "progledaju" i

IZABERU ONE KOJI SU NAJPOTREBNIJI OVOME GRADU, KOJI ĆE DOPRINOSITI BOLJITKU SVIJU I KOJI ĆE SLIJEDITI SVOJ KRŠĆANSKI, KATOLIČKI SVJETONAZOR U SVAKOM TRENUTKU I NEĆE NIKADA OKRENUTI LEĐA NIJEDNOM SVOM SUGRAĐANINU, A POGOTOVO NE ONIMA KOJI SU IM DAROVALI SVOJE POVJERENJE NA OVIM IZBORIMA!


Zato, dragi naši sugrađani, slijedite svoje srce i svoju savjest i poduprite HSP i HRAST!







Sveta Lucija od Sirakuze (284. – 303.) također znana kao i sveta Lucija kršćanska je mučenica koja je zbog svoje vjere podnijela mučeništvo 303. godine; ona je i zaštitnica vida, krojača i kovača.

Progonitelji kršćana mačem su joj odrubili glavu nakon dužeg mučenja. Kroz svu kršćansku povijest štuje se među kršćanima kao mnogostruka zaštitnica – slijepih (tjelesno i duhovno), ratara, lađara, staklara, krojača, tkalaca, pisara, vratara i kovača.


Postoji malo pouzdanih podataka o njezinu životu ali kako predaja kaže, dok je još bila djevojčica, otac ju je obećao nekom bogatom mladiću za ženu. Otac je ubrzo umro, a i majka Eutihija joj se teško razboljela. Velik dio imetka potrošile su na liječnike, ali joj nitko nije mogao pomoći. Bolest nije prestajala. Tada su Lucija i njezina majka krenule na grob svete Agate u Kataniju.

Došavši tamo, Luciji se ukazala sveta Agata i rekla joj: ”Zašto tražiš moj zagovor za ozdravljenje svoje majke, kad i sama možeš isprositi zdravlje za svoju majku. Vjera joj je tvoja pomogla. Već je ozdravila, zato što si ti svojom čistoćom u svom srcu pripremila dragi stan za Gospodina. Kao što je Krist po meni proslavio Kataniju, tako će po tebi proslaviti Sirakuzu.” Lucijina majka je zaista ozdravila.


Bitno.net




Post je objavljen 11.05.2013. u 19:46 sati.