Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/brigita3

Marketing

Da vam malo pokvarim dan

Danas bih da vam malo pokvarim dan. Zbog čega to želim? Jednostavno jer mi se to radi. Obećavam svakome ko pročita ovaj post do kraja da će me večeras proklinjati. Ali nema veze, to mi ne smeta . Radi se o umjetnosti, kulturi a i želji da moj blog ne bude previše ozbiljan. A meni je to pravi početak dana. Sve je potkovano rezultatima naučnih istraživanja našeg mozga. Super. To podiže nivo posta za još jedan stupanj.

O čemu se radi?

Kada posmatramo neku umjetničku sliku, naprimjer Mona Lisu, gledamo je pažljivo, analiziramo, dozvoljavamo u tim trenucima da nas ljepota slike ponese i pokušavamo da što više detalja zadržimo u svom mozgu kako bi se mogli sjetiti kad za to budemo osjetili potrebu.

Kad slušamo glazbu, ona se zakači za neku vijugu u našem mozgu i ostane tu. Mona Lisu možemo bez problema da zamislimo sa bradom ( jedna od teorija da je Mona Lisa autoportret autora) ili trudnu (također jedan od rezultata analize ove najpoznatije slike na svijetu), popričamo o tim smješnim teorijama i zaboravimo. Nasuprot tome, jedva da je moguće učiniti isto to sa nekim glazbenim djelom. Izuzev ako se radi o Beethovenu. Ali ko se danas još zove Beethoven? Drugim rječima, prepušteni smo nekoj melodiji koju negdje čujemo, naš mozak je prihvati i zakači u uho. I što je pjesma lošija to je prijemčivija.

I baš to bih danas da vam darujem. Jednog malog Koreanca, u najlošije sašivenom odijelu ovog stoljeća, kako pokreće noge i bedra u ritmu te nepodnošljive glazbe:

Crvić u uhu


I je li se već zakačila? Veselo vam slušanje!

Oppa's Gangnam style
Gangnam style
Oppa's Gangnam style
Gangnam style
Oppa's Gangnam style..

Da malo pojasnim šta me navelo na to da vam to učinim?!
Nedavno sam imala takav dan. Odjedanput ujutru, još prije nego sam počela da pijem jutarnju kavu, izronila je iz moje glave ova melodija. Psy! I ostala. Cijeli dan. Kod pranja zuba: Oppa's Gangnam style... U tramvaju: Oppa's Gangnam style... Razgovor na poslu sa šefom: Oppa's Gangnam style...jedva sam uspjela da se koncentriram. Drugi ljudi brinu o krizi ili o lošim rezultatima izbora … ja sam bila zaposlena ovom blesavom melodijom. A kako je došla u moju glavu. Ujutru sam na trenutak upalila radio da čujem prognozu vremena i čujem... Oppa's Gangnam style. I ostade u uhu. Cijeli dan. Eto toliko o tome. A baš me namučila i želim da što bolje osjetite kako mi je bilo.

Želim vam lijep dan!

Uzgred, ja sam danas totalno imuna na Psy, jer ja već cijelo jutro imam u uhu: It's a beautiful Day, koju pjeva Michael Buble:
It's a beautiful Day
And I can`t stop
myself from smiling.
..
Divno! Ovo je moja pjesma, toliko je dobra da mi je drago što ću je uživati cijeli dan.


Post je objavljen 10.05.2013. u 06:35 sati.