Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nenadtvnews

Marketing

POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV

*********************************************************************************************
IZDVAJAMO VIJESTI DANA NA NENADTV
*********************************************************************************************


AUDIO i VIDEO 'Pomozite mi! Zovem se Amanda Berry. Oteta sam i traže me već 10 godina!'
Cleveland, 07.05.2013., 10:24 h Nenadtv.hr
Jedna od tri nestale djevojke iz Clevelanda hitnoj službi 911 objašnjavala tko je i zašto zove. Policija je objavila snimku telefonskog poziva Amande Berry službi 911.


Nenadtv.hr
Čovjek koji je Amandu spasio, Charles Ramsey dao joj je mobitel da pozove policiju.

'Pomozite mi! Zovem se Amanda Berry. Oteta sam i traže me kao nestalu već 10 godina, ja sam tu. Sad sam slobodna', rekla je operateru netom pronađena oteta djevojka.

Tijekom razgovora s operaterom 911 otkrila je ime otmičara, Ariela Castra (52), za kojeg je rekla kako je trenutno izvan kuće. Paničnim je glasom zatražila hitni dolazak policije. Snimku njezinog poziva možete pogledati u niže priloženom videu.

Policija je pretražila kuću u kojoj su tri žene bile zatočene i nešto kasnije uhitila 52- godišnjeg Ariela Castra, vozača školskog autobusa te dvojicu njegove braće za koje se, također, sumnja da su umješani u otmicu, javlja CNN.

Podsjetimo, jučer su nakon deset godina pronađene tri nestale djevojke iz Clevelanda, za koje se ispostavilo da su otete i da se čitavo to vrijeme nisu makle iz grada u kojem su otete.

Osim Amande Berry, pronađene su u istoj kući i Gina DeJesus i Michelle Knight. Priču o njihovom pronalasku popratili su svi američki i svjetski mediji.


Video streaming by Ustream




Tri djevojke deset godina bile zatočene u podrumu otmičara
Cleveland, 07.05.2013. 07:00 h Nenadtv,hr
SAD: Tri djevojke koje su nestale prije deset godina, pronađene su žive u kući u Clevelandu u kojoj ih je njihov otmičar Ariel Castro (52) držao zatočene u podrumu

Nenadtv.hr
Tri djevojke koje su nestale prije deset godina, pronađene su žive u kući u Clevelandu u kojoj ih je njihov otmičar držao zatočene u podrumu. Amanda Berry i Gina DeJesus su pronađene u ponedjeljak zajedno s trećom ženom Michelle Knight, piše Daily Mail. Policija je uhitila vlasnika kuće Ariela Castra (52). Berry je susjed pomogao da izađe iz kuće. Za ruku je vodila djevojčicu. Navodno je u kući bilo još djece, no ne zna se u kakvoj su oni vezi.

Pomozite mi, ja sam Amanda Berry. Oteta sam i deset godina me držao u zatočeništvu. Sad sam slobodna. Trebam vas prije nego se on vrati - rekla je Amanda u pozivu na broj 911. Castro je u kući živio od 1992. godine, a 1993. je bio uhićen zbog obiteljskog nasilja.

Amanda Berry je nestala 21.travnja 2003., dan prije svojeg 17. rođendana dok se vraćala kući s posla u restoranu brze hrane. Godinu dana nakon nje nestala je Gina DeJesus koja je tada imala 14 godina i to na putu od škole prema kući. Michelle Knight je nestala 2002. i sada ima 32 godine, navodi AP.


Trenutno su u bolnici. Dehidrirale su i bile su malo pothranjene. Susjedi su novinarima ispričali kako je Castro bio normalan susjed kojeg su često viđali, a neki su s njim čak i pekli roštilj.
Jedna je žena rodila dijete?

Detalji o otmicama i zatočeništvu zasad nisu poznati, a AP navodi kako su žene u zatočeništvu vjerojatno bile vezane. Blick piše kako je jedna od otetih žena u međuvremenu navodno rodila dijete. Liječnik koji je žene pregledao rekao je da su one dobro. Blick navodi i kako je policija osim Castra koji je inače radio kako vozač školskog autobusa, uhitila i dvojicu njegove braće, stare 50 i 54 godine koji nisu živjeli s njim.
Pronađene nekoliko kilometara od mjesta na kojem su nestale

Policija je izvijestila kako je u kući osim tri žene pronađena i djevojčica stara šest godina. AP navodi i kako su Berry i DeJesus pronađene u kući koja je nekoliko kilometara udaljena od mjesta na kojima su otete.

Rodbina i prijatelji nestalih žena rekli su kako se nikada nisu prestali nadati da će ih opet vidjeti. Kayla Rogers, prijateljica Gine DeJesus je rekla kako ne može dočekati da ju zagrli.

- Molila sam se da ju nađu - rekla je Rogers.

Rođakinja Amande Berry Tasheena Mitchell je rekla kako će Amandu zagrliti i neće ju puštati iz ruku. Louwana Miller tri je godine tražila svoju kćer Amandu Berry. Prijatelji kažu kako ju je otmica kćeri jako pogodila te se zbog toga razboljela. Umrla je 2006. godine.


Nenadtv.hr

Molila sam se da ju nađu - rekla je Rogers.

Rođakinja Amande Berry Tasheena Mitchell je rekla kako će Amandu zagrliti i neće ju puštati iz ruku. Louwana Miller tri je godine tražila svoju kćer Amandu Berry. Prijatelji kažu kako ju je otmica kćeri jako pogodila te se zbog toga razboljela. Umrla je 2006. godine.
Nećaka je poznavao kao "dobrog momka"

Caesar Castro vlasnik trgovine i stric uhićenog Ariela je rekao novinarima kako je njegova obitelj rasla zajedno s obitelji DeJesus te da su "svi šokirani" jer je nećaka poznavao "kao dobrog momka" i glazbenika koji svira kontrabas.

Sin uhićenog Castra koji se također zove Ariel, je 2004. godine za Cleveland Plan novine napisao članak o nestanku Gine DeJesus, koju je tada oteo njegov otac






Velika akcija USKOK-a u Rijeci: 15-ak privedenih, u tijeku pretresi
Rijeka, 07.05.2013., 16:05 h Nenadtv,hr
USKOK je na području Rijeke danas pokrenuo veliku antikorupcijsku akciju na čijoj su se meti našli zaposlenici lučke carinarnice.

Nenadtv.hr
Na području Rijeke je u tijeku velika USKOK-ova antikorupcijska akcija, u sklopu koje je privedeno oko 15 osoba i pretraženo nekoliko desetaka stanova i poslovnih prostora.

Na USKOK-ovoj su se meti, prema neslužbenim informacijama, našli djelatnici riječke carinarnice.

Uskoro opširnije...
*********************************************************************************************
POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV
*********************************************************************************************

Najkorumpiranije države u Europi su Slovenija i Hrvatska'
Konzultantska tvrtka Erst&Young napravila je istraživanje među menadžerima u 36 zemalja svijeta koje je pokazalo da je Slovenija najkorumpiranija zemlja na svijetu
Hrvatska.07.05.2013 15:00 h Nenadtv,hr

Nenadtv.hr
zemalja svijeta koje je pokazalo da je Slovenija najkorumpiranija zemlja, piše Delo. Naime, prema istraživanju čak 96 posto menadžera u Sloveniji smatra da je davanje mita u toj državi svakodnevna pojava.

Prema istom istraživanju, na drugom mjestu je Kenija, a treća je Hrvatska u kojoj je čak 90 posto menadžera uvjereno kako je korupcija svakodnevna pojava. Potom dolaze još Nigerija, Ukrajina, Slovačka, Grčka i Srbija.

Njemačka s 30 posto je ispod europskog prosjeka, dok je najmanje korupcije u Švicarskoj, a za njom slijede Finska, Švedska i Norveška.



Policajac kažnjen zbog napada na sakupljača boca
Zagreb, 07.05.2013., 15:45 h Nendatv.hr
Policajac koji je proteklog mjeseca fizički nasrnuo na čovjeka, koji je na zagrebačkom Glavnom kolodvoru sakupljao plastične boce, kažnjen je disciplinskim mjerama, a Općinski državni odvjetnik će odlučiti ima li elemenata kaznenog djela.

Nenadtv.hr
Proteklog mjeseca, točnije 10. travnja dobili smo dojavu čitatelja, koji je svjedočio incidentu na zagrebačkom Glavnom kolodvoru. Naime, dan ranije oko 7 sati ujutro na Glavnom kolodvoru policijski je djelatnik fizički napao čovjeka, koji je sakupljao boce, bacio ga je na pod i navodno zlostavljao. Čitatelj, svjedok događaja, u mejlu nam je naveo kako za takvo policijsko djelovanje nije postojao razlog.


Zagrebačka nam je policija istog dana potvrdila incident, koji je I. policijskoj postaji prijavio 43-godišnji građanin, i koji je tom prilikom i podnio prijavu protiv policijskog službenika, zbog incidenta na Glavnom kolodvoru.

Nakon mjesec dana iz zagrebačke policije stiže odgovor redakciji Dnevnik.hr-a.

'Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je policijski službenik prilikom postupanja došao u određeni fizički kontakt sa osobom, odnosno isti ga je odgurnuo rukama u predjelu prsa i vrata. Za navedeni događaj, o svim prikupljenim saznanjima i obavijestima, podneseno je posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Zagrebu na daljnju meritornu odluku - oni će odlučiti postoje li elementi kaznenog djela. Protiv policijskog službenika će biti poduzete odgovarajuće disciplinske mjere.'

Kakve točno disciplinske mjere će biti poduzete protiv policajca, nije nam poznato, jer taj je podatak - službena tajna

.
Karamarko priželjkuje prijevremene izbore: Vlada je katastrofalna!
Prelog, 07.05.2013., 14:37 h Nenadtv.hr
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko tijekom posjeta Međimurskoj županiji najavio je da će nakon lokalnih izbora zatražiti raspisivanje prijevremenih parlamentarnih, argumentirajući to potrebom da prestane 'agonija cijelog društva'.

Nenadtv.hr
Nakon lokalnih tražit ćemo prijevremene parlamentarne izbore, poručio je danas predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Prelogu, u sklopu posjeta Međimurskoj županiji.

Karamarko je poručio kako je, poučen iskustvom s nedavnih izbora za Europski parlament, uvjeren u dobar rezultat stranke i na predstojećim lokalnim izborima te istaknuo da će HDZ, bez obzira na taj uspjeh, tražiti raspisivanje prijevremenih lokalnih izbora. "Naravno da nam je želja osvojiti vlast, ali ono što se događa s Hrvatskom nije problem jedne stranke već cijele zemlje", naglasio je.

Karamarko je rekao kako je Hrvatska izgubila vrijeme u posljednjih godinu i pol dana, dodavši da je ova Vlada "katastrofalna, zatvorena za bilo kakav savjet ili kritiku".

>> Karamarko 'društvu na vlasti' preporučio turnir u malom nogometu!

"Ova problematična Vlada u svađi je sa svima, Crkvom, poslodavcima i sindikatima", kazao je i dodao kako ta agonija cijelog društva treba prestati, a ne trajati do kraja mandata ove vlade.

Govoreći o izlasku Srbije iz recesije, Karamarko se zapitao kako zemlja poput Hrvatske, koja ima puno više prednosti od susjeda i dalje tone sve dublje u recesiju. Odmah je ponudio i odgovor: "To je dokaz nesposobnosti Vlade da iskoristi najbolji potencijal kojeg imamo, a to su ljudi".

Prigodom posjeta Međimurskoj županiji predsjednik HDZ-a obići će nekoliko uspješnih međimurskih tvrtki. Tako će tijekom dana u Prelogu posjetiti američku tvrtku LPT, zatim Arteferro-Dohomont u Goričanu, Novi Feromonot u Donjem Kraljevcu te čakovečke firme Perutnina Ptuj-Pipo i Tubla.

Svojim posjetom želi dati potporu poduzetnicima koje, poručio je Karamarko, uništava katastrofalna porezna politika Vlade.

'U Hrvatskoj puno toga ne štima'

Na zamolbu novinara da komentira "izljev mozgova" iz Hrvatske, rekao je kako je samo lani 15.000 mladih napustilo Hrvatsku, ali i naglasio kako su svi naši ljudi, kamo god dođu, uspješni i cijenjeni radnici. "Očito je da naš čovjek izvrsno funkcionira u sustavu koji je uređen, a u Hrvatskoj puno toga ne štima", ustvrdio je.

Na pitanje kako komentira ankete po kojima je najnepopularniji političar u državi, Karamarko je odgovorio da je s druge strane među tri najpopularnija političara. No, na te ankete ne obazire se previše jer, rekao je, tako dugo dok HDZ pobjeđuje on može i dalje biti najnepopularniji političar u državi.



Post je objavljen 07.05.2013. u 15:51 sati.