Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alexxl

Marketing

Garum

E, i da smo to sfiniširali!
Sunčeka ima, bakterija fala Bogu još, pa da to odfermentira tamo do duboke jeseni, pa da tata to scedi, pa da vidimo toga ribljeg umaka.

Danas sam bil u "Bumbaru"- staklovinja da ti mozak stane, te tegla vaka, te naka, te boca vaka, te naka, te čepova te onih plastika za gore na butelju, tee

Kupil trolitrenku, teglu, pa stari Garum, od veljače, ožujka, nutra
+ kila novih srdela, appx. posoljeno sa nekih 30 %, morske, jodirane.
I sade, neka to krčka tamo do jeseni.

Ovaj "stari" Garum, uopće ni smrdil. To tak jedan čist fajn miris po ribi.

Ak mi ovo "upali", ondak bu tata svake godine isto....cca 5 kil ribe, 30 %
soli i nek se sunča. Meni taj fish sauce genijalan, isto kak Tabasco,
bez toga nemrem....od toga se kita diže.
Serem! Mm!







E sad moram prekinuti, zove Zmaj da trebam ići ručati.....
a ondak bum malo odkrmil, pa se čujemo pred veče.
Ajd Bok!















Post je objavljen 04.05.2013. u 14:43 sati.