Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

POZIV NA TRIBINU



KAKO PREHRANITI HRVATSKU I ZAPOSLITI STRUKU ?

Prošle godine, u mjesecu lipnju, grupa stručnjaka javnosti je predstavila dokument-platformu "Nova politika govedarstva". Dokument je zainteresirao javnost ali je njegova provedba zbog nezainteresiranosti institucija RH izostala.
Danas je situacija teža nego je to bila prije godinu dana kada je predstavljena platforma. Dominacija velikih industrijskih sustava u poljoprivrednoj proizvodnji se nastavlja, a dominantni su i u preradi, distribuciji i trgovini. Iz proizvodnje i prerade hrane dominacija velikih uklonila je mala i srednja obiteljska gospodarstva kojima je onemogućen organski rast, doveden je u pitanje i njihov opstanak. To je suprotno EU politici razvoja seoskog prostora.
Uz sve negativnosti koje su nam kroz to vrijeme donijeli trendovi očita je i smanjena mogućnost i potencijal zapošljavanja visokoobrazovanih stručnjaka u realnom sektoru proizvodnje, pa tako i uslugama.

Neophodan je konsenzus stručnjaka i institucija. Hrvatska je prehrambeno ovisna zemlja.
Zato će u Velikoj predavaonici Veterinarskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu , Heinzelova 55 u četvrtak 9. svibnja u 13 sati mr. Miroslav Kovač jedan od autora Nove politike govedarstva i član skupine „Živo selo“ održati tribinu pod naslovom KAKO PREHRANITI HRVATSKU I ZAPOSLITI STRUKU.
Uvodno predavanje održati će prof. dr. Ivan Štoković .

Ovaj poziv upućen je svim zainteresiranim građanima bez obzira na struku, poljoprivrednim proizvođačima, političarima i novinarima kako bi kroz predavanje mr. Kovača dobili informaciju o stanju govedarstva, proizvodnje mlijeka i ukupne hrvatske poljoprivrede i proizvodnje hrane na temelju toga.





Post je objavljen 03.05.2013. u 23:41 sati.