Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineumag

Marketing

Selidba je visoko na ljestvici stresa. Možete li to sami?

Je li mudrije angažirati agenciju ili se u kupnju, prodaju ili iznajmljivanje i unajmljivanje upustiti sam? Iskustva i motivi zbog te dileme kupaca, prodavatelja, iznajmljivača i potencijalnih podstanara su različiti. Poneki izbjegavaju agencije zbog provizijskih troškova, drugi vjeruju da dobro znaju procijeniti i ljude i nekretnine, znaju čitati dokumente pa je to brži način da ostvare svoju nakanu. Prednosti angažiranja agencije kao posrednika su sigurnost i ušteda vremena.
Većina prodavatelja od agencije očekuje procjenu vrijednosti nekretnine i pronalaženje pravog kupca u što kraćem vremenu. Stoga, svaka dobra agencija neizbježno ima svoju bazu kupaca do kojih je prodavatelju samom teško ili nemoguće doći.
Nadalje, agencija točno zna gdje i kako nekretninu plasirati da se što brže proda - ističe Dajana Furgala Šuper, direktorica Agencije za prodaju nekretnina Orbit, dodajući kako pak kupac od agencije očekuje pravnu zaštitu i savjete kako bi znao što ga očekuje.
Konkretno, to znači upoznavanje s kreditnom procedurom, troškovima i očekivanim trajanjem, poreznim pitanjima ... Dužnost agencije je i upoznavanje sa zakonskim odredbama vezanim uz predmet kako bi se izbjegli naknadni skriveni troškovi.
Kako je kupnja nekretnine odluka od životne važnosti, stres nije moguće potpuno izbjeći. Kupnja, prodaja ili iznajmljivanje uglavnom znači i selidbu, a ta životna situacija visoko je na listi stresnih situacija.
Osim toga, statistički gledano, nekretnine koje se mjesecima ili čak godinama prodaju imaju značajno manju šansu da postignu cijenu kojoj su se mogli nadati u prvom valu ponude kada nekretninu pregleda najviše kupaca apartmani Istra.

Post je objavljen 03.05.2013. u 10:45 sati.