Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oska

Marketing

UGRADNJA STOLARIJE NA PLANINARSKOME DOMU NA GALICI.05.05.2013




PLANINARSKO DRUŠTVO „PAKLARSKE STIJENE“
POZIVA NA
A k c i j u
U NEDJELJU 05.05. 2013 GOD. POSTAVLJA SE STOLARIJA NA PLANINARSKOM DOMU. POTREBNA JE POMOĆ RADNIKA U ŠTEMANJU ILI ZAZIDAVANJU OTVORA KAKO BI STOLARI MOGLI BRŽE UGRAĐIVATI SVU VANJSKU STOLARIJU. STOLARIJA SE UTOVARA KOD ŠKOLE U PAKLAREVU u 07,00 A RADOVI BI POČELI U 08,00 SATI KOD PLANINARSKOG DOMA NA GALICI. BOTO JE VEĆ IZVUKAO AGREGAT I MJEŠALICU A U TOKU JE NABAVKA POTREBNOG GRAĐEVINSKOG MATERIJALA. DOBRO BI BILO DA SE DOĐE POMOĆI RADITI.
HVALA!
Planinarski pozdrav!

Fotografije sa radne akcije 05.05.2013.na kojoj se ugrađivala vanjska stolarija na planinarskome domu na Galici poslao nam je Marinko Marjanović kojemu se zahvaljujemo,i zahvaljujemo svima onima koji su se odazvali i došli pomoći.





PD PAKLARSKE STIJENE
05.05 2013 POSTAVLJENA JE STOLARIJA NA PLANINARSKI DOM NA GALICI -VLASIC 1509 METARA NAD MORSKE VISINE . STOLARIJU JE DONIRO IVO DOMIC CIMER IVO OD SRCA TI HVALA A POMC PRI U GRADNJI DALA JE I FIRMA METABO DONJE PUTICEVO TRAVNIK .A SVE PRIJATELJE I LJUDE DOBRE VOLJE A POSEBNO NASE ZUPLJANE ZUPE OVCAREVO MOLIMO ZA POMOC DA DO ZIME USELIMO I OTVORIMO OVAJ DOM ZA SVE PLANINARE I SVE LJUDE DOBRE VOLJE ZASVE INFORMACIJE U SVEZI POMOCI O IZGRADNJI DOMA MOZETE DOBITI OD PRESJEDNIKA PL DRUSTVA DOKTORA VELEMIRA VALJANA TAJNIKA DRUSTVA MIJE VALJANA ILI MARKA BOKULIC BOTE.

Fotografije koje slijede poslao nam je Marko Bokulić-Boto.
Poštovani posjetioci bloga nadamo se da če te se odazvati i svojim novćanim dragovoljnim prilozima pomoći da se ovaj dom od velikoga znaćenja za sve nas napokon stavi u funkciju,i tek tada će se vidjeti koliko je ovaj potez sa gradnjom doma bio pravi potez.
Hvala svima i pozdrav gdje god bili.


PLANINARSKO DRUŠTVO „PAKLARSKE STIJENE“
Paklarevo bb, Travnik


POSTAVLJANJE STOLARIJE NA PLANINARSKOM DOMU

U nedjelju, 05.05. 2013 godine uspješno smo postavili stolariju na Planinarskom domu. Počelo je još od 07,00 sati kad je kamion firme „Metabo“ D.Putićevo stigao sa majstorima, stolarima iz iste firme pred školu. Inače stolari su Žarko Jurčević, zet od Mije Turića iz Čifluka i Zdeno Kapetan iz Gornjeg Putićeva. Stolarija se iz škole iznjela i utovarila i pravo na Galicu.
Odmah za pomoć stolarima i početak radova bili su spremni :

1. Marko Bokulić,
2. Ivo Barišić, Čile,
3. Mijo Valjan, tajnik,
4. Vlado Baltić,
5. Mijo Baltić,
6. Marinko Marjanović,
7. Josip Barišić,
8. Slavko Barišić,
9. Dragun Barišić, Smajo,
10. Josip Valjan, Stipe, Kraljevice,
11. Željko Vrhovac,
12. Anto Valjan, Tune,
13. Dr. Velimir Valjan,predsjednik,
14. Matan Marjanović,
15. Niko Marjanović,
16. Mirko Piliškić, Miraš.

Ovim 16 koji su čitav dan radili kasnije su se pridružili a znatno pomogli da se svi otvori zatvore;
1. Pero Marjanović,
2. Mirko Lovrić,
3. Marko Lukić.

Praćenju akcije postavljanja stolarije mnogi su se pridružili, kao gosti ili promatraći, neki su platili članarinu, neki od njih su donirali gajbu piva, evo da ih spomenemo:
1. Milko, Vis, Dražen Kepić, Vladan, Ivo Stojanović, Blaškan, Božo Babić, Šiša, fra Velimir Valjan, Ivo Baltić Pero Kepić i drugi.

Osim što su mnogi ponjeli doručak, slanine, pečenice, luka, kobasice, pečenke, Mato Meljanac, /Bače/ je pripremio roštilj za ručak, dok je Miraš posluživao radnike da se najedu da mogu bolje raditi.
Tako se ponijelo i pića i doniralo, a koje se sve popilo, pa će mo navesti:
Miraš, donio gajbu piva i 1 litru rakije.
Doktor, donio litru vina, litru rakije, gajbu piva.
Ivo Stojanović, donio gajbu piva,
Milko donio gajbu hainekene,
Dražen Kepić donio gajbu piva,
Božo Babić, donio litru rakije.

Isti dan je prikupljeno članarine i godižbine 320,00 KM.

Sve se dobro i planski napravilo, zadovoljni smo sa stolarijom, sa majstorima kojima smo dali po 50,00 KM za svakog, ali nismo mogli da ne spomenemo Ivicu Domića, zv.Cimer koji nam je stolariju donirao, zašto mu svi još jednom zahvaljujemo.
Eto završena je i faza ugradnje stolarije, slijede unutarnji radovi, postavljanje kanalizacionih odvodnih cijevi, elektroinstalacija i dr. zašto su nam potrebna financijska sredstva. Tako da ovom prilikom pozivamo sve koji imaju mogućnost da pomognu u izgradnji planinarskog doma.



Paklarevo, 06.05.2013 godine



P.D. „PAKLARSKE STIJENE“

Zahvaljujemo se Miji Valjanu tajniku planinarskoga društva na ovome opširnome izvještaju sa radne akcije na kojoj se ugrađivala stolarija na domu na Galici.
Hvala Mijo











POŠTOVANI POSJETIOCI BLOGA:
Kako ste i sami vidjeli na fotografijama,malo po malo radovi na domu se primiću kraju.Još treba da se urade instalacije struje,vode,kanalizacije,wc-a,žbukanje idr.
Sve to neče biti moguče bez vaše pomoći kao i do sada,jer ovaj dom se pravi najviše od vaših dragovoljnih priloga,i dragovoljnoga rada,
Ako pogledate fotke od prije 5 godina kada se poćelo sa radovima na takoreći komadu ledine,mnogi nisu vjerovali da če tu nekada biti dom.
Ali zahvaljujući upornosti,vjeri u boga, i svima koji su pomogli na bilo koji naćin dom je se napravio.A koliko je to bio dobar potez pokazati će vrijeme,jer ovaj dom će znaćiti jako puno za naš kraj, a i šire jer Vlašič je na daleko poznata i lijepa planina.

Pozdrav svima ma gdje god bili.






Post je objavljen 02.05.2013. u 22:07 sati.