Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

Kraljevi žica akustične gitare u Lisinskom - Kings of Strings!



KINGS OF STRINGS - Lisinski, Zagreb 29.4.2013.

Virtuozi akustične gitare “Kings of Strings” ponovo su posjetili Hrvatsku i sinoć napunili (ponovo) KD Lisinski.
Bez obzira na krizu očito je da se prava kvaliteta prepoznaje, pa su tako ljubitelji gitare sinoć guštali u sjajnom koncertu i naravno, svirci nama dobro poznatog Vlatka Stefanovskog, negdašnjeg člana ex-Juga rock benda Leb i Sol, iskonskog zabavljača Australca Tommy Emmanuela, te samozatajnog Nizozemca Stochela Rosenberga.
Trio je prije nekoliko dana objavio svoj prvi album CD/DVD “Live in Belgrade 2012” kojeg su kasnije nakon koncerta marljivo potpisivali velikom broju publike koja se ostala družiti s njima.
Kings of Strings su izveli cijelu, vrlo zanimljivu paletu glasovitih pjesama, a na veliko zadovoljstvo prisutnih nisu radili pauzu nego su se solistički izmjenjivali na pozornci pa je tako cijeli koncert trajao puna dva sata i pol.
Najviše je pljeska dakako pobrao Stefanovski s makedonskim klasikom u sjećanje na pokojne Dražena Vrdoljaka, Darka Glavana i Boška Petrovića, a ništa manji nije bio ni onaj kada je Emmanuel pozvao na pozornicu maloga prijatelja Franu koji je s njim odsvirao jednu pjesmu “kao veliki”. I još je za dobar "touch" i foru kulerski prvo sebi naštimao gitaru u stilu: "Tommy nisi mi to najbolje podesio".

Izuzetna koncertna večer, nema što.



Post je objavljen 30.04.2013. u 13:37 sati.