Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulzagreb

Marketing

Njave 29. svibnja

Iako se isprva činilo da danas nema puno kulturnih događanja, ipak smo uspjeli dosta skupiti::

U galeriji Vladimir Filakovac centra za kulturu Dubrava u 19 sati očekuje vas otvorenje izložbe Daniele Pal Bučan. E sad prema jednom izvoru izložba se zove "Zbilja i Privid" dok se prema drugom izvoru zove "15 od 1400", a kako se zapravo zove možete saznati ako posjetite večerašnje otvorenje. Radi se o slikama koje se sastoje od raznobojnih traka koje se ponavljaju te tvore određeni uzorak. Poslije otvorenja izložbe biti će projekcija filma "Coffee Geek".

U galeriji Greta u 20 sati otvara se izložba pod nazivom "Quo vadis hrvatsko proljeće 2013". Na njoj sudjeluju Tomislav i Josip Buntak, Mio Vesović i Lara Vujičić koji kroz svoje radove izriču društveni komentar današnjice. Izložba ostaje otvorena do 4.svibnja.

A oni koje zanima suvremeni ples (ja osobno ne spadam među takve), imaju priliku danas na Zrinjevcu pogledati dvije plesne predstave, u 16.30 Galileu a u 17 Exercise book for choreography of attention. U 18 sati biti će kao i u još 7 hrvatskih gradova, izvedena akcija "skok za ples", koja će se izvesti tako da će sudionici, pogađate, skakati. A ukoliko čete nakon skakanja imati snage u tolko snake u nogama da prošečete do Save, u pogonu Jedinstvo vas očekuje od 20 sati nastavak programa.

U sklopu gorespomenute manifestacije u galeriji Modulator centra za kulturu Trešnjevka u 19 sati biti će otvorena izložba plesnih fotografija autora Ognjena Karabegovića, Ksenije Španec i Vedrana Petaka.

Ukoliko želite pogledati dobar film, i još k tome da je indijski, zaputite se u kino Tuškanac gdje se održavaju "Dani indisjke kulture" sa projekcijama filma "Zajahati dugu" u 19 i "Vlak za Pakistan" u 21 sat".

Pozdrav,
.
Miroslav

Post je objavljen 29.04.2013. u 14:33 sati.