Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kalitribune

Marketing

Shake or die




"U krivu su oni koji kažu da naše kaotično vrijeme postavlja nepremostive prepreke pred odgojno obrazovni sustav. Nije im zamjeriti jer oni nisu u kontaktu s duhovnim podzemljem u kojem obitava The end blog, stručni savjetnik za pogranična pitanja razuma i bezumlja. Nije tajna da su naše radne skupine posljednjih mjeseci podnijele teške gubitke u logici, suočene s teškoćama stvaranja vrlog novog hrvatskog djeteta, zaloga najvrlijeg najnovijeg hrvatskog nadčovjeka. Nije lako uskladiti zahtjeve fanatika i egomana koji svaki na svoj način žele isto. Osobito je teško otkad su mediji preveli s engleskog riječ 'tax payer' i iz nekog razloga zaključili da se ona može primijeniti na naše građane.
Kako dakle spojiti odgoj za promiskuitet u svrhu što ranijeg radnog osposobljavanja predškolske djece, i vjerski fanatizam? Kako naučiti buduće građane da je klečanje pred oltarom jednako cool kao i klečanje pred reproduktivnim organom budućeg gazde? Kao i mnogo puta do sada, upravo u onom trenutku kad smo gotovo odustali od cjelovitog rješenja i dekretom zabranili Crkvu, The end blog se javio sa solomonskim rješenjem koje će zadovoljiti sve strane našeg mnogokutnog društva sklonog nevladinom i manjinskom udruživanju sa većinskim aspiracijama.
Edukativni film "Aerobik smrti" iz osamdesetih godina prošlog stoljeća otkriva nam koliko je studij povijesti neophodan za iznalaženje inventivnih rješenja u stvaranju kontroliranog kaosa. U filmu vidimo napredni oblik tjelesnog odgoja, tzv. aerobik, kao s jedne strane metodu društvenog organiziranja oko unaprijeđivanja tjelesnog stanja, i kao aktivnost razvijanja duha kompeticije. Na prvi pogled, dok gledamo jebozovne tetke kako skakuću i istežu se u ritmu disco klasika, čini nam se da je riječ o nečemu tehnološki zastarjelom, gotovo sletu u čast druga Tita, kakvih se neki od nas još sjećaju. Ali zna The end blog svoj posao ... jer taman kad smo se počeli začuđeno pogledavati, pojavio se i toliko žuđeni zdravi kompetitivni aspekt aerobika. Nepoznata učesnica ili učesnik počinje tamaniti svoje kolege golemom zihericom i kuhinjskim nožem. Očigledno je dakle da u aerobiku kolektivizam predstavlja samo površinski sloj ispod kojeg pulsira vibrantni poduzetnički nerv!
Maštovitost pri smicanju konkurenata, kao i sam body count, upravo zapanjuju, imamo li u vidu sredstva što ih rabe ubojica ili ubijač.
Ergo:
Aerobik treba pod hitno uvesti u škole kao obavezni predmet koji će s vremenom kompetitivno istisnuti i vjeronauk i zdravstveni odgoj, a i fiskulturu. Sudimo li po filmskom uzoru, riječ je o izvanrednom načinu da zadovoljimo odgojne potrebe seksualiziranja, fanatiziranja, ekonomskog izoliranja i, na koncu, fizičkog smanjenja populacije u skladu s napucim Duha vremena čije naloge hrvatski političari pobožno slušaju čak i bez da im se nešto izravno naredi. Nije lako uskladiti moć i subverziju, odnosno nije lako ljudima prodati muda pod bubrege uz predočenje računa. Ali prodati masovni aerobik pokolj pod vjeronauk, e to je već samo stvar volje i entuzijazma."

"Strategije za izgradnju i implementaciju pa razgradnju i debilizaciju RH", Ministarstvo Ministarstva odgoja, prebacivanja košulje preko ramena prpošnom gestom, i netremičnog gledanja u prozor na petom katu stambene zgrade uz glasanje slično pjevu divljeg tukca RH

Post je objavljen 29.04.2013. u 11:21 sati.