Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Tzv. "Zelena lista": bivši zeleni u blatu

Sad se ograđuju, ali u to su kolo svjesno ušli! Što su očekivali od Tomislava Karamarka i Ruže Tomašić - pacifizam i poštovanje različitosti!?

13-04-26- Sisak plakat Jednostavan izbor!Među 8-9 registriranih stranaka u Hrvatskoj, koje u imenu imaju "zeleno", Zelena lista je do prije tri godine bila najuspješnija. Jedina je nastupala na izborima samostalno i osvojila neke mandate u predstavničkim tijelima. Povezala se s Europskom zelenom strankom i postigla status promatrača (observer). U skladu s vrednotama zelenih, odlučno je zastupala pravo na različitost te redovno sudjelovala na Gay Prideu.

Pokazalo se međutim niz unutrašnjih slabosti, koje su konačno dovele do gotovo potpunog organizacijskog rasula i potpunog moralnog kraha. Bitni događaji zbivali su se u Sisku, o čemu sam u studenom 2010. objavio izvještaj Zelena lista u Sisku : Groteksna prevara. Oni što su danas u stranci ostali, politički su kriminalci: idu samo za osobnom taštinom, položajima i materijalnom koristi, gaze ljude i načela koji im zasmetaju. Stranka je diskretirana u Europskoj zelenoj stranci i nema nikakve šanse za redovno članstvo, a nakon posljednjeg skandala mogla bi izgubiti i status promatrača.

(Nažalost, i oni koji su izašli, pokazuju fatalne slabosti. Na listi stranke "Zeleni zajedno" za Europski parlament, od 12 kandidata i kandidatkinja, trenutno se okupilo osam bivših članovi ZL, koji su iz nje izašli između 2006. i 2010.. Ni tu, kao što sam pisao nema potencijala. Sada su sklopili farsičnu "koaliciju" sa jednočlanskom tzv. "Hrvatskom zelenom strankom".)

Zelena lista u Sisku odmah nakon lokalnih izbora 2009. počela je surađivati s HDZ-om i drugim desnim strankama. Suradnja je bila plodonosna (travanj 2011.: HSP i Zelena lista kontroliraju sisačke tvrtke). U siječnju ove godine, krunisana je potpisivanjem koalicije za lokalne izbore. Neprijatelj su im SDP, HNS i HSU. Koalicija desnog bloka "Svi za Sisak" nada se velikoj pobjedi

Zanimljivo je da vijest o toj koaliciji nikad nije bila objavljena na mrežnom sjedištu Zelene liste To pokazuje da je preostaloj klikaškoj grupi u Zagrebu možda ostalo još malo stida.

Prije dva tjedna, lokalni mediji i Večernji list, nakon tiskovne konferencije SDP-a i HNS-a, objavili su informacije o nekim koruptivnim radnjama, u kojima su sudjelovali i ljudi iz Zelene liste u Sisku. (9. travnja: Sisački vodovod i gradska vlast novac koristi za političku korupciju!; 12. travnja: SKANDAL: Sisački vodovod podijelio gotovo milijun kuna donacija podobnima )

Ključno ime koje se spominje jest Siniša Gajić, o kojem se u gore spomenutom izvještaju iz 2010. može podosta saznati. Upućeni znaju da je on središnja figura politički zločinačke organizacije koja je u prethodnih desetak godina parazitirala u četiri ili pet drugih stranaka, a Milan Lončak, postavljen za supredsjednika stranke, samo je potrčko (nikad ga nitko nije čuo da nešto govori u ime stranke).

Ali sad priča postaje uistinu groteksna! Zelena lista odgovara 10. travnja priopćenjem koje potpisuju Milan Lončar i supredsjednica Vlasta Toth: Politička stranka Zelena lista se neutemeljeno i neodgovorno blati u Sisku. Oni pišu:

U doba osnivanja podružnice u Sisku je član stranke Zelena lista bio i g.Siniša Gajić. Spomenuti je stranku napustio tijekom 2010. godine jer nije u njoj uspio ostvariti neke svoje osobne interese te je izbrisan iz članstva.

Ma je li zaista!? U Registru političkih stranaka RH (pristupljeno 26. travnja 2013.) piše, da je Siniša Gajić tajnik podružnice Sisak!

Spominje se fantomska udruga pod istim imenom "Zelena lista", koja je dobivala čudne donacije. Uvidom u Registar udruga RH, također na mrežnom sjedištu ministarstva uprave, nalazimo da je udruga zaista registrirana 17. kolovoza 2010.. Supredsjednik i supredsjednica stranke "Zelena lista" sada se toga odriču, tvrde da donedavno nisu za tu udrugu ni znali i da je to zločesti Gajić izmanipulirao. Ali, u registru nalazimo da je predsjednik udruge "Zelena lista" Zoran Zechner, a Gajić je tajnik. A na web sajtu Zelene liste (pristupljeno 26. travnja 2013.) piše, da je Zoran Zechner predsjednik podružnice Sisak! (Ne piše tko je tajnik.)

13-04-26- Sisak plakat 2Takva je to ekipa. U takvom se blatu danas valja nekad časna zelena ideja! A da stvar bude groteksnija, spomenuto priopćenje, također, uopće nije objavljeno na sajtu Zelene liste! Ta ekipa iz Zagreba, koja se odrekla polovice članstva i polovice izabranih vijećnika u vijećima gradskih četvrti u Zagrebu, koja se odrekla svih članova iz Karlovačke županije, koja se odrekla svih članova iz Splitsko-dalmatinske županije (doslovce, jer je u te dve županije 2010. bilo 10 podružnica, gotovo polovica cijele stranke, a sad više nema nijedna!), koja se svjesno uhvatila u kolo sa svim mastima premazanim političkim kriminalcima iz Siska, sad se pokušava ponašati, kao da je ono u Sisku neka druga stranka!

Konačno, kad je posredstvo agilne ljevičarske grupe "Građanska akcija" i portala index.hr "pukla bruka" i skandal oko sramotnog plakata i letaka u Sisku podignut na nacionalnu razinu (te također i međunarodnu, jer su u Europskoj zelenoj stranci obavješteni i odmah reagirali), konačno su morali nešto reći, pa su promptno objavili, da iz koalicije u Sisku istupaju. Ovog puta su to čak objavili i na svojem mrežnom sjedištu.

Kasno je, puno prekasno da se opere savjest! Znali ste dobro, jako dobro, s kim se u kolo hvatate. Prvo ste se pokušali odreći najkompromitiranijeg, kojeg će možda konačno susresti jedna od brojnih krivičnih prijava zbog skandala u prethodnih desetak godina. Sada istupate iz koalicije, a pritom čak ni ne znate kako vam se zove koalicijski partner: nije HSP, nego "HSP dr. Ante Starčević"! Poznata štovateljica različitosti Ruža Tomašić, čuli ste za nju?

Ali ima jedna druga kvaka, nažalost, koja je vjerojatniji razlog da ste digli nos, a ovo je bio samo povod: u toj gužvi puno jačih stranaka, širokoj koaliciji, izgurali su vas i dobili biste mjesta u drugom dijelu liste kandidata, bez šanse za ulazak u Gradsku skupštinu. Prije četiri godine, na klijentelističke veze Gajića & co., koaliciju sa Strankom umirovljenika (u kojoj je Gajić, u tom trenutku, istovremeno još bio član!) i na blef, jer su ljudima u Sisku zeleni bili simpa, osvojili ste dva mandata. Sad ste pročitana knjiga. Kao i u Zagrebu. Lovice će možda još nešto kapnuti, ali obraz očistiti više ne možete.


Post je objavljen 26.04.2013. u 23:59 sati.