Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/darionius

Marketing

26.

Njemu je u grudima srce divljački tuklo,ali ne zbog nje,nego zbog onog što je rekla.Kako je to moguće?Kako se to moglo dogoditi?
“Treba mi zraka”,progovori polusvjesno,i okrene se izlaziti van bez da i pogleda ženu.Zvukovi oko njega postali su nesnosni,kao da je odjednom osjetljiviji nego inače.Začuo je povike i grđenje krčmara iza njega.Lica koja su ga promatrala dok je on izlazio ličila su na blijede maske,ne pokazivajući nimalo emocije,samo razvučena lica.Vrtjelo mu se kao da je i dalje pijan.Situacija u kojoj se bio pronašao bila je pre intenzivna.
Stupivši na svjež zrak,uhvati se za stup ulične svjetiljke,dolazivši pomalo ksebi.Nije znao što da misli.Kako je došlo do ovakve greške u situaciji?
Skupivši ono malo zdravog razuma što mu je ostalo,odluči ići na svoje oči provjeriti u luku.U žurbi krene prema najbližem tornju,ili bedemu.
Sparina se već opako digla,a žega sunca je počela biti neugodna.Popevši se na dio bedema odakle je imao lijep pregled luke,stajao je i gledao,prazna pogleda,u ono što je trebala biti stvarnost.Buka koja mu je bila u glavi,lagano je jenjavala,puštajući samo tupu notu.Dolje,u luci lagano su se ljuljali mnogi brodovi,no bez onih koji su trebali biti tu.
Razmišljajući što dalje,odjednom se uhvati,ne po prvi put,da misli da je to sve san,te se pokuša probuditi,no shvati da se vara.Opet,po tkozna koji put se pokuša sjetiti jučerašnje noći,koja mu je sad izgledala kao da se možda nije niti desila.
Odjednom ga iznenadi glas odostraga:
"Jelda?",začuje uz prizvuk smijeha,te se naglo okrene da vidi tko ga je to iznenadio u mislima.Okrenuvši se,vidi čovjeka zakukuljenog u crni plašt.Glava mu je bila obrijana,a imao je čudne simbole tetovirane s obje strane iznad i oko ušiju.Modo plave oči,modre poput Varrithanske zastave,krijesile su se iznad marame koja je prekrivala ostatak strančevog lica.
"Tko si ti,šta hoćeš od mene",plane Morth,u isčekivanju nekog odgovora.Jedino što je dobio je zvuk smješkanja,popraćen laganim smijanjem,dok mu se izraz lica nije mijenjao."Aha.Dakle,predmnijevam da se mene ne sjećaš",opet upita stranac,spuštajući maramu,i otkrivajući gustu dugu bradu.Nije mogao razlučiti dali mu čovjek izgleda mlado ili staro zbog te brade,a isto tako,nije znao dali ga zna ili nezna."Tko si ti",ponovi Morth,u svom ludilu,ne obraćajući pozornost na stvarnost.Sada mu je samo ovo bilo bitno.Nekako mu je instinkt govorio da ovaj stranac nešto zna.Zaključi u tišini da je postavljen isti broj pitanja.
Stranac nastavi u svom stilu:"hm,da.Dakle,neznaš niti kako uspostaviti kontrolu nad situacijom koja je pošla po zlu.Ali,srećom,imaš mene date naučim.",Kaže,dok je rukom krenuo tražiti lulu u njedrima,i zvadivši je,kresne šibicu,te upali lulu,uvukavši par dimova koje je pretvorio u lijepe bijele kolutove.
Morth nije bio toliko strpljiv.Pun nakupljenog bijesa zbog neshvaćanja odvijanja stvari,otrovno protisne:"Tko si,nitkove jedan,i što si učinio samnom".
Sad je bio red na strancu da reagira.Modre oči kao da su se naoblačile,i pogled mu više nije bio tako opušten kao i prije.osmjeh se izbrisao,i kao da se pretvorio u nekog drugog."Ja sam tvoj vodič.I ako se nastaviš ponašati tako,prepustit ću te samog ludilu koje te obuzima." reče,ozbiljnim tonom."Trebaš me saslušati,Morth."
Na pojavu svojeg imena se trznuo.

Post je objavljen 26.04.2013. u 02:12 sati.