Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/auzmish

Marketing

Proda Nović meni upitnik...

Pisao sam nekad; svakome se može desiti saobraćajka, i ne pada mi na pamet upirati prstom. Apsolutno vjerujem da se i najbahatijem stvoru u mrcini od auta može desiti, i baš kad se zapravo nije bahatio, dok je padala kiša, uspred bijela dana, a on vozio gotovo propisno...
Vjerujem u to, i imam tucet i pol vlastoguznih kilometarskih obilazaka Ekvatora u prilog tvrdnji.

Naravno, bahatost ili sudbina trenutka, moje vjerovanje bilo kakvo bilo - učiniti nekoga invalidom ili ubiti u prometu bezuvjetno zahtijeva sankciju (tim me više hvata jeza).
I evo ga; evo mog ALI:

Veli fiškalska posvuduša Prodanović jučer tako, da zahtjev mađarskom sudu za umanjenje kazne misli garnirati argumentom kako je Čačić bio sudionik Domovinskog rata, jer da je to olakotna okolnost.
Ne mislim polemizirati o pijačarenju zaslugama; ne mislim prozivati tržište i trgovce kalkulacijama o kreditu, stanu, autu, ptsp-u i dozvoli za oružje, o mirovinama.
Posebno i eksplicitno ne trpam u isti koš stvarne branitelje i post-festum račundžije.
ALI (!) ispada da u pržun nakon udesa na cesti mogu odlelujati isto kao i neki tamo Čačić, ali ako on jest bio sudionik Domovinskog rata a ja nisam, moje će presvetlo dupence malo više nastradati. Nesudjelovanjem u ratu, ispada, ja imam otegotnu okolnost. Što će Prodanović u kontri probati prodati Mađarima, zapravo. Dapače, mađarskog turista treba nakon sudara na Dalmatini suditi strože; nije bio u Domovinskom ratu...
Pa mi eto upitnik.

Podupitnik mi je i to, jesu li onda civili ujedno nesudionici rata, te čemu onda sve one uzbune, podrumi, čemu te devedesete, u tom smislu. Jer, ako su sudionici rata samo oni uniformirani, dobro je znati, pa drugi put biti slobodan, prepustiti im polje u startu. Ili ostati, uzeti uniformu ili pronaći svjedoke da se uzelo uniformu, pa na prste ruke u džepu fino sračunati, što što nosi i koliko će vrijediti. Jer, po Prodanoviću, moj auto od dvije tone manje je ubio drugog sudionika u prometu, ako sam nekad bio u ratu (...) Obratno, jer je kruška jabuka, svako toliko ja ću dobiti dodatnu čvrgu, jer ja nisam nosio uniformu i svežanj dokumenata o tome.
Morti i režije da mi podignu, kamatu na kredit, vrijednosti šećera i krvnog tlaka?

Pa dokad više...?!


Post je objavljen 25.04.2013. u 08:40 sati.