Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

U PLOČAMA ZDRAVKO SRZENTIĆ ISTAKAO KANDIDATURU

Poznati pločanski blogeri Zdravko Srzentić i Ana Musa, istaknuli su svoje kandidature za gradonačelnika i dogradonačelnika Ploča, zajedno sa Stipom Laurom, koji je s njima kandidat za mjesto dogradonačelnika.

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Ista ekipa - Zdravko Srzentić kao kandidat za gradonačelnika te Stipo Laura i Ana Musa kao kandidati za dogradonačelnike kandidirala i na prošlim lokalnim izborima, kada su osvojili 12% glasova, no tada nisu imali listu ga gradsko vijeće, što se pokazala greška jer su bili treći po broju glasova, odmah iza HDZ-a i SDP-a, pa su propustili priliku da uđu gradsko vijeće iako su očito mogli skupiti glasove za to.


Zdravka Srzentića i Anu Musu Pločani, Kominjani i mještani ostalih mjesta koja spadaju pod administrativne granice Grada Ploča, itekako dobro znaju po svojim javnim istupima i djelovanju u javnom životu.

Zdravko Srzentić se tako u više navrata pokušavao izboriti za izmještanje postojeće planirane trase dalekovoda u Pločama, te se također javno sukobljavao s upravom Grada Ploča zbog prodaje gradskog zemljišta po cijenama nižima od onih koje je procijenio da vrijedi (Zdravko Srzentić je inžinjer građevinske struke).

Također je više puta putem svog bloga predlagao alternativna rješenja u raznim poslovima unutar nadležnosti Grada Ploča, pa je zbog neslaganja s gradskom upravom češće dolazio i u sukob s aktalnom vlasti u Pločama.

Ana Musa je pak poznati ekolog, borac za očuvanje okoliša i prirode doline Neretve. Pokretač nebrojenih ekoloških akcija, predsjednica Udruge "Lijepa naša", Ploče, aktivistica koja je u nekoliko navrata izazvala veliku buru otkrivajući skrivene probleme u okolišu u vidu nezakonito odbačenog iznimno opasnog azbesta. Jedna je od prvih boraca u borbi protiv projekta Republike Srpske "Gornji horizonti" koji se opasno nadvio nad Neretvom i to još dok niti jedan neretvanski političar nije pokazivao interes o tome. Najzaslužnija je i za rušenje projekta izgradnje pomične brane (radi zaštite od prodora slane vode) na Neretvi između Opuzena i Komina kojoj su se Kominjani oštro opirali jer oni i njihove nizvodne površine nisu bili obuhvaćeni branom.


Iako iza sebe nemaju afera, Zdravku Srzentića, Anu Musu i Stipu Lauru očekuje teška borba s "velikim" igračima u Pločama - listama predvođenim HDZ-om na čelu s aktualnim gradonačelnikom Krešimirom Vejićem i SDP-om na čelu s predsjednikom pločanskog SDP-a žestokim Ivom Karamatićem.

U Pločama će zasigurno biti zanimljivi izbori,a prema sadašnjem stanju stvari, drugi krug izbora je vjerojatniji nego da će se sve riješiti u prvom krugu.


Post je objavljen 23.04.2013. u 05:54 sati.