Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chukichuki

Marketing

Psimo mozgu (umjesto "about me")

Dragi gospon Mozak,

ovim putem bih Vas htjela uputiti na upoznavanje i druženje s gospojom Razum. Znam da vas neki često brkaju, ali iz mog skromnog životnog iskustva zapravo sam shvatila da vi niste isti entitet, štoviše da se niste nikada ni upoznali kako spada. Ona je više nekako apstraktna, ali u usmjeravanju konkretna i logična, dok ste Vi više tjelesni, „stroj“ koji vrti i bruji u mojoj glavi i proizvodi nekakve akcije. Da ne bi bilo zabune smatram da kad smo u pitanju mi, bijedni Nosioci Vaše uzoritosti, genijalno odrađujete svoj posao, ali mi se nekako čini da sve to izvodite na jedan repetitivan i besmislen način. Eh sad, znam da je to malo ružno reći za jedan tako veličanstven organ kao što ste Vi….i isto tako znam da Vaši subkortikalni podanici ponekad krivo protumače Vaše naredbe, ali ako ostavimo to i postrani, više nego jednom ste se (barem kad sam ja u pitanju) da skužate,...zajebali!

Kako to sad? Pa lijepo…naime, davno sam se ja pomirila s činjenicom da srce nije centar doživljaja (da ih tako nazovemo), te da ta smiješna mala pumpa služi uglavnom rastjerivanju one crvene sluzi koja nosi hranjive tvari i održava naša tjelesa „prividno“ na životu. Ono što nam zapravo daje život ste Vi. Ono što nas pokreće, usklađuje naše pokrete, omogućava nam da vidimo, čujemo, osjećamo okuse, mirise pa i kompleksnije stvari kao ljubav, mržnju, strah, sreću i još trista nekih čuda.

E sad, sve bi to bilo veoma lijepo i zabavno,da nisam u svom kratkom i skromnom životu primijetila da Vi sve te stvari odrađujete nekako poprilično besmisleno. Recimo: kad govorim, malo ko razumije što ja to pričam…..čujem, ali nekako sve krivo shvatim….vidim, a ne razlikujem srnu od koze…hodam, al se sapletem oko vlastitih nogu… smijem se, a tužna sam…. plačem, a ljuta sam…zaljubim se, on ispadne balvan. Uglavnom sve to nešto što Vi proizvodite tu gore među mojim lubanjskim kostima nekako djeluje zadivljujuće i krajnje nenadmašivo, ali kad pogledate mene, izvođača tih svojih krajnje kompliciranih kompjutacija mogli biste primijetiti kako ipak nešto tu smrdi. Naime, sve je to u svojoj teoriji i više nego savršeno, al' mi se ipak nekako čini da i Vama treba netko tko će Vas malo usmjeravati u svim tim super genijalnim stvarima koje gore obavljate. Tu na scenu nastupa gospoja Razum, s čijim postojanjem bi Vas putem ovog pisma htjela upoznati.

Naime, ja sam se par puta susrela s ljudima čiji je gospon Mozak odlučio potražiti njenu pomoć pri organizaciji i kontroli viših i nižih kognicija i nekako mi se čini da to kod njih baš fino funkcionira. Ti ljudi izgledaju prilično zadovoljno: emocije s ponašanjem usklađene, govore razgovijetno i čini se kako sasvim fino rezoniraju tuđe umotvorine (pa čak i moje)…..eh da… i da naglasim, puno su ljepši i uglađeniji bez modrica i ogrebotina po najčudnijim mjestima, a balvana oko njih niti za potpalu. Čini se da je ta gospođa, za razliku od Vas ponešto bestjelesna, nema ona gyrusića i sulcusića i cijelu vojsku podanika koji će biti poslušni, ona je više onako transcedentalna i čini se kako je treba zapravo prvo prepoznati kako bi uopće mogli zatražiti njezinu pomoć. Smatram da bi se Vas dvoje baš fino slagali te da bi i Vama i meni to puno olakšalo.

Mene je zapravo, da Vam budem najiskrenija, strah da ćemo i Vi i ja završiti ovo naše druženje prerano ako nastavimo ovako. Naime, kao centar moga bića i bivstvovanja ste mogli primijetiti kako ste i Vi i one nešto niže strukture nemilo zlostavljani u posljednje vrijeme i to zbog ničeg drugog nego zbog Vaše neorganiziranosti. Sva ta zbrka neuronića s aksonićima i onim svojim neurotransmiterićima šalju neke blesave signale koji mene stalno dovode u neke blesave situacije. Te blesave situacije onda Vi tamo svi skupa gore krivo protumačite, i onda me budale opet pošaljete po još novih i blesavijih dogodovština. Ono gdje bi idealno došla gospođa Razum je baš taj neki dio: kao prvo da Vas posavjetuje o tome gdje ćete me poslati, kao drugo da malo iskontrolira te izvršne strukture da ja to izvedem kako spada i da ne radim pizdarije, i kao treće, ono najbitnije, da Vam pripomogne u tumačenju onoga što sam zapravo napravila, kako ne bi bilo zabuna i dovođenja mog skromnog bića u neke nove nemoguće situacije koje nas mogu doći glave u kojoj Vi gospon obitavate. Zapravo, ono što Vam ja predlažem jeste da u svrhu vlastitog očuvanja poduzmete te ključne korake i prihvatite činjenicu da trebate pomoć u vođenju mog malog i izlupanog bića kroz život. U protivnom nam se ne piše dobro….

Unaprijed hvala

S velikim i najvećim poštovanjem

Ja


Post je objavljen 22.04.2013. u 22:05 sati.