Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulzagreb

Marketing

ERSTE fragmenti 9 i (E)-MOTION

Taj četvrtak prošlog tjedna je bio itekako bogat kulturnim događanjima da nismo stigli obići sve što smo željeli vidjeti. Možda i bi da smo imali teleport, no sve u svemu, bila je to večer intenzivnog kulturnog uzdizanja.

Prvu izložbu koju smo posjetili bila je ERSTE fragmenti u đamiji. Radi se o skupnoj izložbi 14 (valjda sam dobro prebrojao) mladih umjetnika, pod pokroviteljstvom već spomenute banke (no red je da i oni nešto daju :) ). Stoga su umjetnički stilovi
raznovrsni, stoga evo nekoliko slika za ilustraciju:

 photo DSC09392_zps8cfed85a.jpg

 photo DSC09393_zpsd7153b6c.jpg

 photo DSC09394_zps379a98ef.jpg

Atmosfera je na samom otvorenju bila izuzetno opuštena, a u samom prostoru gdje su se djela izlagala stajao je dj za pultom, što je razgledavanju izložbe dalo poseban štih.

Nakon toga smo se uputili u galeriju Stančić u Mislavovu (Blizu je pa zašto ne skoknut). Putem do tamo:
 photo DSC09401_zps5271521e.jpg

Ova slika nema nikakve veze sa izlozbom, ali ljepo je napokon vidjet proljeće.

U galeriji Stančić se održava izložba (E)-MOTION fotografkinje Slavice Subotić McCormick. Radi se o fotografijama plesača u pokretu i moram priznati, da makar me ova izložba i nije pretjerano zanimala i nisam bio toliko oduševljen poput Ivane, ipak je zanimljivo vidjeti ljude uhvaćene usred plesa da se čini kao da lebde. Evo kako to izgleda:

 photo DSC09403_zps4e20600a.jpg

 photo DSC09402_zps4dd45b7c.jpg

Da bi tu večer zaokružili jednim dobrim koncertom, pobrinuo se Hrvatski glazben zavod. Taj dan se održavala manifestacija dani otvorenih vrata, te su osim razgledavanja samog zavoda, priusštili i besplatan koncert. Koncert se sastojao iz 5 djela, kronološki poredanih od renesanse pa sve do jazza. Mi smo nažalost stigli samo na zadnji dio sa jazz ansamblom, no i to je bilo više nego dovoljno.
Dio atmosfere iz dvorane HGZ-a:
 photo DSC09406_zps485775c0.jpg

Inače nisam navikao baš dolaziti na ovakvu vrstu koncerata, glazbeno usmjerenje mi je uglavnom alternativno, no moram priznati da je vrijedilo doć na ovaj koncert. Nakon koncerta je bio upriličen i plesnjak uz vec spomenuti jazz ansambl. Jedina zamjerka što smo čini se bili jedini koji nisu na neki način izravno povezani sa HGZ-om jer je zbilja šteta da ovaj događaj nije dospio više u javnost.

No sad barem znate za sljedeću godinu :)

Do čitanja,

Miroslav



Post je objavljen 22.04.2013. u 18:47 sati.