Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulzagreb

Marketing

Najave 22. travnja

Kulturnih događanja danas nema puno, stoga barem odabir neće biti težak:

U 19 sati u galeriji Karas otvara se izložba Martine Grlić "Tvornica". Radi se o izložbi slika nastale prema fotografijama radnika u hrvatskim tvornicama iz vremena dok su (još) radile. Zbog moje osobne neke vrste nostalgije za tim socijalističkim vremenima (iako sam prilično kratko razdoblje živio u Jugi, raspala se nedugo nakon kaj sam primljen u pionire), a i aktualnosti teme (tranzicije, privatizacije, propale tvornice, smanjena radnička prava onom malom broju ljudi koji radi), ova izložba mi se čini vrijednom pogledati.

U galeriji Greta u 21 sati otvara se izložba Vlaste Žanić pod nazivom "Mlijeko", tijekom koje će biti izveden istoimeni performans.

A ukoliko postoji neki čitatelj iz Sesveta, u galeriji Oblok knjižnice Sesvete u 19 sati je otvorenje izložbe oslikanih tkanina Irene Vrabec Kuleš u povodu Dana planeta Zemlje.

Još malo o kulturi, ali onoj tehničkoj. Naime, u tehničkom muzeju danas je otvoren festival znanosti. U sklopu festivala je otvoreno i nekoliko prigodnih izložaba, dok vas svaki dan tijekom ovog tjedna očekuju zanimljiva predavanja. Ova će se manifestacija održati i na drugim lokacijama u gradu na neki način povezanima sa znanošću, a meni je privukla pažnju izložba karata (pretpostavljam ne onih igračih) na geodetskom fakultetu. Koga zanima više: festival znanosti

Do iduće najave ili recenzije, pozdrav.

Miroslav

Post je objavljen 22.04.2013. u 16:02 sati.