Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iznajmljivanjestanova

Marketing

U poslovnim zonama otvoreno 600 novih radnih mjesta

U izgradnju i opremanje poslovnih zona Grad Bjelovar do sada je uložio 21,7, a dodatnih 12,1 milijuna kuna povučeno je iz ministarstava i državnih fondova. Danas u tri gradske poslovne zone koje se prostiru na 64 hektara posluje 28 poduzetnika, koji zapošljavaju više od 600 radnika.
Ulaganjima, naravno, tu nije kraj, a nije kraj ni otvaranju novih poduzeća te zapošljavanju novih djelatnika. Gradske poslovne zone razvijale su se postupno, ovisno o raspoloživom novcu, ali i interesu poduzetnika, tako da su danas gotovo sve raspoložive parcele u vlasništvu gospodarstvenika. Jedan od ključnih projekata aktualne gradske vlasti svakako je dovršenje infrastrukturnog uređenja Poslovne zone Jug.
Podsjetimo, izgrađena je prometnica koja Pakračku ulicu spaja s južnom gradskom zaobilaznicom te omogućuje alternativni put djelatnicima, ali i mnogobrojnim kupcima tamošnjih trgovačkih centara. Nakon dovršetka druge faze izgradnje, planirane do kraja iduće godine, Poslovna zona Novi Borik - Lepirac bit će najveća bjelovarska poslovna zona.
Upravo je u toj zoni ostvarena prva greenfield investicija u županiji, a riječ je o talijanskoj tvrtki Cormo čija je djelatnost proizvodnja građevinske i drvoaluminijske stolarije. Danas tvrtka Cormo ima izgrađene dvije hale ukupne površine 4.700 četvornih metara, proširen asortiman proizvoda i 60-ak zaposlenika. Cormo surađuje s lokalnim kooperantima poput Ivete, a većinu svojih proizvoda plasira na inozemno tržište stanovi Beograd.

Post je objavljen 22.04.2013. u 11:23 sati.