Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jednagimnazijalka977

Marketing

Niske bijele Conversice

Prošlo je točno 6 mjeseci od mog zadnjeg posta na ovom blogu. Nisam pisala jer mi se nije dalo i jer nisam morala. A to i je ljepota svega ovoga, nema rokova, zadaća, i obaveza, sve ide samo kad JA to hoću. Vidjela sam da na jednom portalu za mlade svatko može objaviti članak ili kolumnu i totalno se uživjela to. Onda sam shvatila: "Pa stani malo, imaš blog, tu možeš objavit i po 100 postova dnevno." Uostalom, novinarstvo ulazi u moj uži izbor studija, pa rekoh da malo treniram. I eto, opet pišem post. Sumnjam da će ovo itko pročitati nakon ove stanke. Zapravo, i voljela bih da nitko ne čita. Lažem, samo se tješim u slučaju da stvarno nitko ne pogleda.
Dakle, niske bijele Conversice. Je li još tko primijetio tu pošast među ženama i muškarcima svih dobi, boja, veličina i oblika? Od 10 cura moje dobi (15-16 godina) njih 8 nose niske bijele Conversice. Štoviše, nose crnu ili bijelu majicu, preko toga jeans jaknicu, crne tajice ili traperice, Bershka torbu i što još? Nezaobilazne NBC. Nadam se da shvaćate moju poantu, nisu te starke meni ružne, stvar je u tome koliko me frustrira kad vidim da iz čitavog izbora obuće koji grad nudi 70% cura odabere isto. Deprimira me kad vidim kako smo svi isti. Što je još gore, ja uopće ne vidim način za izlaz iz ove sveopće monotonije (sad se odmaknimo malo od starki i modnog izričaja općenito). Al' opet, nemojte me krivo shvatiti, ja sam hipi u duši i znam da smo svi jednaki i volim što smo svi jednaki (ali samo iznutra!). Ja bih sad rekla: "Zašto se netko ne bi obukao...?", ali ne mogu to reć, jer sam valjda već sad tol'ko zadrta da uopće ne mogu dovršit rečenicu jer mi ne pada na pamet neka luda kombinacija. Izgleda da je dijete u meni, kojim se tako često volim hvaliti, nestalo. Baš sam melodramatični hipster. Evo, popravit ću se, obećavam. Ali u svoju obranu želim napomenuti da ne pamtim kad sam zadnji put preko slobodnog sata bila u kafiću. Dvije moje prijateljice i ja svaki put odemo u prirodu i slušamo Jefferson Airplane.

Paranoia strikes deep into your life it will creep. It starts when you're always afraid. You step out of line, the man come and take you away.

-Buffalo Springfield



Post je objavljen 21.04.2013. u 23:17 sati.