Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/eko-virovitica

Marketing

Naše marljive Pčelice na eko-kvizu

Vrijedni mali ekolozi našeg Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i opet su pokazali da su uspješno savladali ekološka pitanja koja su se nizala u vidu zamki na 5. međužupanijskom kvizu međunarodnih Eko-škola s posebnim programima u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica 18. travnja 2013. godine. Naša ekipa Pčelice sastojala se od učenika: Vlado Božić, 7. razred, Dejana Božić, 8.a razred, Ivana Kirin, 8.b razred i Srećko Rimac, 8.b razred u pratnji učiteljica Izabele Babić i Natalije Vidak te ravnateljice Marije Navarra. Kategorije u kojima su se učenici okušali i iskazali bile su: pismeni test iz područja ekologije, prirode, društva i vjeronauka; prezentacija projekta Od vrećice do srećice i praktični dio – slaganje slagalice karta Hrvatske. Od 7 škola iz 7 županija naši ekolozi osvojili su visoko 3. mjesto.
Nakon natjecanja posjetili su rimski grad Andautoniju u obližnjem selu Ščitarjevu gdje su se upoznali s vrijednim iskopinama iz bogatog rimskog vremena. Uz mnogobrojne replike i praktične radionice učenici su puno naučili o tom dijelu arheološke povijesti.
Uz ugodno druženje s ekolozima iz ostalih županija proveli su prelijepi dan i puni dojmova vratili se u svoju Viroviticu gdje će i dalje nastaviti s rješavanjem ekoloških pitanja u svom zavičaju.