Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marmontovabb

Marketing

Tila san se pozdravit a nisan

Umra mi je moj prijatej.
Kad ti umre prijatej sve u tebi stane. I misliš, ne mogu podnit.

Kad ti umre prijatej ti se osjećaš onako patetično prevareno. Prevareno jer se nisi pozdravija s njim. Naivno misliš da smrt galantno ostavja ikome vrime za pozdrav. Zna smrt, kad bi ti i dala priliku za pozdrav, ti svog prijateja ne bi tija pustit. A smrti se ne da natezat s takvima.

Kad ti umre prijatej ti onda misliš da ako još nije skroz priselija, možda ga uvatiš po onin putevima di je volija hodat.

Pa se obučeš i crvenih očiju odeš doli na Bačvice i vidiš da nema njegovih stopa u pijesku. A ti ih vidiš i pratiš ih i po cimentu. I dođeš do Zente i oćeš sist na zidić i plakat i gledat negdi u more i stoposto si siguran da te more vidit i da je tu. Negdi.

Kad ti umre prijatej sve u tebi stane. I ti misliš da sve na svitu triba stat. I dođeš na Bačvice i očekuješ doli nać jude skamenjene u pokretu ka ono kad je Trnoružica zaspala stogodišnjim snom a s njom zaspali i svi dvorjani i kuvari i pasi i mačke zaustavljeni u pokretu i tako ostali cilo vrime dok je Trnoružica spavala.

Ali na Bačvicama je sve bilo isto, ka da nije umra tvoj prijatej. Judi i dica se itaju u more i baluni i tete se sunčaju sa očalima i mažu se kremama i u Žbirca svi sidu ka i svaki drugi dan a nije svaki drugi dan nego je dan kad je umra tvoj prijatej.

Oni prijatej šta te nasmijava šta je u očima ima smij oni prijatej šta je bija predstavnik posebne i zasebne književne vrste a koja se zvala Zajebancija.

Oni čovik kojeg je izdalo srce koje je prema tebi i za tebe bilo najveće srce na svitu i ti nikako ne moreš razumit kako čovika more izdat toliko srce.

Umra mi je moj prijatej šta mi je govorija da moran izdržat sve i da je život ionako zajebancija i koji mi je govorija da san baš Marčelina ali nekad bi mi reka i da san koza.

Umra mi je čovik šta mi je čestita imendan par puta misečno

Čovik šta mi je čestita Dan mrtvih

i Veliku gospu ričima Čestitan ti Veliku gospu, da ti čestitan

i koji mi je javija da je opra kosu a ja pitan šta je reć a on govori Probudija mi se umjetnički nerv

i koji mi je reka Sedan dana nisan oka sklopija a ja kažen Ajme pa šta ti je a on govori Pa spavan po noći tuko

i koji mi je reka da ako san se ikad rodila da mu javin datum.

Eto, taki čovik mi je umra.







Post je objavljen 19.04.2013. u 20:46 sati.