Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Muke po komunalcu...

Mislim da je vrijeme da vas uveselim (a sebi izrežem žile od jada i bijesa) pričom o lokalnim komunalcima. Nastavak na post dolje.

Uglavnom, uspjela sam u auli Akademije telefonski dogovoriti da mi odmah i sad ne skinu i odnesu plinsko brojilo, već da će dežurna ekipa svratiti popodne. Toliko o naučnim i znanstvenim vrhuncima i običnim prizemnim problemima. Ispalo je da smo plinske instalacije stavili ispod termo-izolacije vanjske fasade i da to ni u kom slučaju nije dozvoljeno.

Nakon što je Guzda doznao za dotični incident, prisjelo mu sve pa smo umjesto ugodnog ručka sjeli u auto i odjurili u selo naše malo. bang

Onda su popodne došli Pero i Marko. Pa su svojim majstorskim stručnim okom izrekli presudu kako ne valja i ovo i ovo i ovo... Naravno, provjerom plinotjesnosti nije bilo propuštanja, ali ne, oni moraju po naredbni šefa zablombirat naše brojilo. headbang

Onda je Guzda, srdit ko pes "otvorio" dotične cijevi na način da je rasturio našu fasadu, a u kuhinji skinuo napu, napravio otvor da dotični Pero i Marko (koji su prije ravno godinu i pol dozvolili da sve izgleda kako izgleda, ali neš ti sad, oni neee.... no) budu zadovoljni.

Istovremeno, s dolaskom i odlaskom Pere i Marka, njihov šef je bio što sa mnom, što s njima na lajni. Odnosno bezlajnoj vezi.

Pa je, nakon neprospavane noći i smišljanja svim mogućih grozomornih scenarija Rudarka pročitala sve moguće zakone, pravilnike i preporuke vezane uz općekućne plinske instalacije. Ispada da:

a) Pero i Marko ili već ti njihovi kompanjoni nisu smjeli SVOJ dio instalacija izvesti kako je izveden (prije godinu i pol)

b) dotični podfasadni dio cijevi SMIJE ostati kao takav jer je izveden u skladu sa dobrom praksom i svim tim gore navedenim pravilnicima i (uglavnom njemačkim) preporukama

c) u skladu s time dotični distributer NIJE smio oduzimat pristup plinu (bez najave) jer nisu bili ugroženi naši životi, a bome ni naša ni susjedova nekretnina.

Ima toga još. No, sad je slijedeće pitanje: Kome smo se zamjerili (što bi se svaki seoski građanin zapitao jer se svi više - manje poznaju)? Doduše, kako smo mi ovdje doseljenici, valjda je zgodno tjerati pravdu s ne-kumovima, ne-rodbinom i ne-susjedima. Idealni primjerak!

Sad se spremam u križarski rat direktno u ured tog dotičnog "šefa". Da vidimo tko će pobijediti!! Imam i ja nekih aduta u rukavu. Zaželite mi sretan ishod!! zubo

Update: Uspjela sam i službeno vratiti plin u kuću. Doduše, nakon što oštre, što mirnodopske tirade s tzv. "šefom" tip ipak nije shvatio point - da se mogao (možda i morao, no to nema šanske dokazati niti na detektoru laži, a kamoli sudu) javiti, a ne poslati ekipu za očevid koja je praktički pod rotirkom dojurila spašavati naše živote tako da nam oduzme plin. A prije toga se ta odluka kiselila dobrih tri dana.

Jer se tip vozika nedjeljom na biciklu i razgledava instalacije. Pa u ponedjeljak jebe... hm. Mali očito želi lokalnu političku karijeru.

E neće tako proći s Rudarkom... blabla

Post je objavljen 19.04.2013. u 07:52 sati.