Okruglice od puretine i zobenih pahuljica
Priprema:
300g mljevenog purećeg mesa
100 g zobenih pahuljica
1 jaje
1 žlica soli
1 žlica papra
1 žlica timijana
3 žlice krušnih mrvica
Sve navedene namirnice pomiješajte u dubokoj zdjeli. Kada ste ih pomiješali oblikujte male kuglice, zbog zobenih pahuljica i jaja, kuglice vam se neće raspadati tako da vas ne mora biti strah. Ovaj paket purećeg mljevenog mesa u Dioni dođe 23 kn, zobene pahuljice su oko 9 kn ali veliko pakiranje.
Zagrijte u tavi malo ulja, kuglice ne trebaju plivati u ulju, neka ulje ravnomjerno prekrije dno tave. Na laganoj vatri ih okrećite, svako 3 minute i ponavljajte to 10-15 minuta ovisno o veličini kuglica koje ste napravili. Pred kraj kada kuglice već požare , dodajte dec, deci pol vode. Ostavite kuglice na tavi sve dok voda ne ispari. Svakako prije nego počnete jesti izvadite jednu kuglicu i prepolovite, ako je bijela znači da je gotova, ako je roze boje ostavite je još da se peče. Nadam se da će vam se svidjeti ovaj brzi i ukusni recept sa ljevenim mesom. Naravno ovo sve možete napraviti i sa junetinom i svinjetinom ali onda naravno trebate okruglice duže obrađivati. Okruglice poslužite sa vrhnjem, umakom od rajčice ili sa proljetnom salatom.
Za pripremu ovog jela potrebno je: 30 min
Trošak: 35 kn
Ovakve kuglice trebaju izgledati prije pečenja: