Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/truefoodkitchen

Marketing

Kuhanje ...step by step;)

Okruglice od puretine i zobenih pahuljica

Priprema:

300g mljevenog purećeg mesa
100 g zobenih pahuljica
1 jaje
1 žlica soli
1 žlica papra
1 žlica timijana
3 žlice krušnih mrvica

Sve navedene namirnice pomiješajte u dubokoj zdjeli. Kada ste ih pomiješali oblikujte male kuglice, zbog zobenih pahuljica i jaja, kuglice vam se neće raspadati tako da vas ne mora biti strah. Ovaj paket purećeg mljevenog mesa u Dioni dođe 23 kn, zobene pahuljice su oko 9 kn ali veliko pakiranje.
Zagrijte u tavi malo ulja, kuglice ne trebaju plivati u ulju, neka ulje ravnomjerno prekrije dno tave. Na laganoj vatri ih okrećite, svako 3 minute i ponavljajte to 10-15 minuta ovisno o veličini kuglica koje ste napravili. Pred kraj kada kuglice već požare , dodajte dec, deci pol vode. Ostavite kuglice na tavi sve dok voda ne ispari. Svakako prije nego počnete jesti izvadite jednu kuglicu i prepolovite, ako je bijela znači da je gotova, ako je roze boje ostavite je još da se peče. Nadam se da će vam se svidjeti ovaj brzi i ukusni recept sa ljevenim mesom. Naravno ovo sve možete napraviti i sa junetinom i svinjetinom ali onda naravno trebate okruglice duže obrađivati. Okruglice poslužite sa vrhnjem, umakom od rajčice ili sa proljetnom salatom.
Za pripremu ovog jela potrebno je: 30 min
Trošak: 35 kn
Ovakve kuglice trebaju izgledati prije pečenja:


Ovakve dok se peku:

Rolice od šparoga i kozjeg sira

Priprema:

200 g šparoga
100 g kozjeg sira
5 kora za savijače( najdeblje Ana plave u trgovinama ili domaće kupite, ima ih na svim pazarima za uzeti)
1 žlica soli
2 žlice maslinovog ulja
1 jaje

Šparoge su danas poslane iz Dalmacije, netko je dobro gazio po šumama i livadama za moj divni obrok. Hvala svim ljudima koji beru šparoge i samo Bog zna da bi voljela da rastu cijelu godinu ali nisu. Zato jedem i guštam. Danas mi je palo na ideju da napravim u multipraktiku namaz od šparoga i svježeg sira, stavila sam malo maslinovog ulja soli, popekla kratko šparoge da omekšaju, fora je u tome da u ovaj namaz možete staviti i malo onog tvrđeg dijela, ne onog skroz pri korijenu ali malo poviše svakako, naravno ako imate dobar mikser. Na kraju sam sve to smiksala zajedno i moram reći super je okus. Uzela sam par kora, sa nožicama napravila kocke od kora za savijaču i lagano motala rolice kao što motate salvete, na kraju sam ih posložila u tepsiju i stavila na 250 stupnjeva 7min, okus je predivan. Možete ih poslužiti sa malo ljutog umaka ili sa maslinovim uljem nećete pogriješiti.
Za pripremu ovog jela potrebno je: 20 min
Trošak: 30 kn



Post je objavljen 16.04.2013. u 22:09 sati.