Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulzagreb

Marketing

Najave 16. travnja

Kao što smo već rekli, izložbi u Zagrebu ne nedostaje. Danas vas možemo uputiti na njih 3. Nažalost, osim u slučaju da posjedujete neke posebne moći, nećete moći prisustvovati otvaranju sve 3, obzirom da su sva otvorenja zakazana za večeras u 19 sati.

Academia Moderna (Šenoina 11)

Otvorenje izložbe Vedrana Perkova pod nazivom "Broadway Boogie Woogie".
Autor djela izrađuje kaširanjem i bojanjem novinskog papira. Kao inspiracija autoru za djela koja će biti prikazana na izložbi poslužile su 2 njujorške ikone, svima nam poznata Empire State Building, te slika Pieta Mondriana (za laike, to je onaj čije su slike uglavnom raznobojni pravokutni oblici - guglajte, google je vaš prijatelj) Broadway Boogie Woogie.
Izložba je otvorena do 27. travnja.

Galerija ULUPUH (Tkalčićeva 14)

Otvara se izložba fotografija Dražena Lapića pod nazivom "Jedan, dva - tri".
Autor uzima fotografiju, prepolovi je, a zatim od originalne (dakle, čitave) fotografije i dvije dobivene polovice napravi triptih. To objašnjava naziv, očito. Izložba je otvorena do 29. travnja.

Muzej za umjetnost i obrt (Trg maršala Tita 10)

Otvorenje izložbe "Akvizicije MUO - Iz prošlosti za budućnost 2003-2013".
Muzej je u razdoblju od 2003. do danas skupio gotovo 10000 umjetnina. Kako je nemoguće uvrstiti ih sve u stalni postav muzeja, najzanimljiviji predmeti iz raznih zbirki bit će izloženi u sklopu ove izložbe.
Izložba je otvorena do 9. lipnja.

I podsjećam, otvoreni su Dani hrvatskog filma, danas u kinu SC možete gledati od 18 sati eksperimentalne, a od 20 sati animirane filmove. Osim toga, u 20 sati je, također u sklopu DHF-a u MM centru (također u sklopu Studentskog centra, za neupućene - ne ulazite u zgradu SC-a, već idete putem koji zgradu zaobilazi s lijeve strane, prođete kraj &td-a, i hodate do idućeg ulaza s desne strane, pomalo spooky zgrada) predstavljanje knjige Irene Škorić "Eros na filmu".

Nadam se da ćete naći nešto za sebe.
Ostanite kul!

Ivana


Post je objavljen 16.04.2013. u 16:21 sati.