Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineumag

Marketing

Formalno otvoreno gradilište nove bolnice

Jučer je na ulazu u pulsku Opću bolnicu počelo kolčenje zemljišta, što je preduvjet za prijavu i otvaranje gradilišta nove bolnice, a time i očuvanja valjanosti građevinske dozvole.
Uz sjeveroistočni bolnički zid, iza kojeg su sada vrtovi, obavljaju se geodetska mjerenja na mjestu budućeg bolničkog parkirališta, a onda će gradilište utihnuti dok se ne steknu svi preduvjeti za početak prave gradnje i predaju gradilišta u ruke pravog izvođača radova koji će biti izabran na velikom međunarodnom natječaju.
Josip Zidarić, član Komisije za ocjenu tehničke dokumentacije projekta nove bolnice i pročelnik županijskog Odjela za održivi razvoj, kaže da će se prvo graditi novo parkiralište, da bi se iz bolničkog kruga mogli izmjestiti svi automobili prije početka velikih građevinskih radova.
Dodaje da će, osim starog kamenog zida, stradati i šumica na istočnom rubu bolničkog kompleksa, gdje treba niknuti operativni stožer gradilišta. Aktualno iskolčenje zemljišta obavlja se prema elaboratu koji potpisuje pulski Urbis, autor projekta obnove i dogradnje pulske Opće bolnice nekretnine Rijeka.

Post je objavljen 16.04.2013. u 10:49 sati.