Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

U ILUZIJU VJERUJE SVAKA IZGUBLJENA DUŠA



i dok čitam svoje pjesme ...

Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

napisano 29.09.2004. u 7:14h | objavljeno na portalu iskrica-weblog ,
iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"


http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=33400

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/2010/02/1627254576/1-dokaz-krade-tekstova-shadow-of-soul.html

i na portalu PISAĆA MAŠINA: Kategorizacija: Poezija::>Ostalo || Datum objave na PM: 02/03/2005[1] :

http://www.cip.hr/pm/tekst.php?user_id=545&film_id=4785

Preko sjene što mi ograničava korak, prostor me podijelio na mirno i nemirno, a sa izvora, otkud više ne otječe voda, krijepim umorne usne, unutar sebe otkrivajući lutalicu čije oči imaju oblik polumjeseca na nebu koje mi nije naklonjeno ovih dana.

Odbila sam iz sebe slane usne i zatvorila vrata nepoznatoj planeti, koja bi u konstelaciji sa krhotinama priznanja išla protiv mene.

Gubim iz vida svoj koridor kretanja prema očima polumjeseca, kliznula bih u more života pa iz nečije duše uzela trunčicu i posadila je u svoje srce.

Teško se diše ovih dana, kroz prizmu vidim neku ljubav koja ne nastanjuje moje podzemne hramove, iluzorno se hranim zaostalim mrvicama i prigibam glavu sve više prema tlu i hladnom mraku što postoji i nikada nije nestao.

Mnogo pogleda je izgužvalo moje srce, umotalo ga u svilene niti i te poderotine pobacalo preko suhog izvora, mnogo je iluzija proletjelo i rasplinulo se u milijun pravaca.

Iz uzorka svjetla uzela sam jedan trak i obukla ga, dok je iz morske školjke svirala glazba oceana i dubina, a trak svjetla na mom tijelu obasjale su oči polumjeseca i dovele ga u čulnost otkud se nečiji pogled probija točno do mene.

Ne postoji ništa, samo iluzija u koju vjeruje svaka izgubljena duša.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem

ISBN 978-953-7673-60-4

Sva autorska prava pridržana.
Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


"I'm an undying mystery. Even if I share pieces of my thoughts, you'll never be able to guess my next move because I do everything in silence." ~ Unknown Author


Post je objavljen 21.05.2016. u 18:45 sati.