Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/truefoodkitchen

Marketing

Male i slatke ( mini tortilje)

Mini tortilje
Baš sam raspoložena za nešto ljuto, nešto meksičko, ma ne zapravo mi se jedu tortilje. Hajde, zamijesila sam ja brašno, svinjsku mast, sol, prašak za pecivo, maslinovo ulje i mlaku vodu i pustila 15-ak minuta da stoji sa strane. U međuvremenu sam razmišljala o tome da u hladnjaku nemam apsolutno ništa za napravit meksičku i ništa za puniti te tortilje, moram reći da sam pala u depresiju. Do dućana mi se nije baš dalo pješačit, ajde, ajde, ajde, da vidimo kako moj mozak brzo razmišlja o hrani pomislila sam. Izvadila sam tepsiju za pizzu, posudu za maffine i običnu tepsiju ali ništa mi nije palo na pamet, ništa, nula, zero!!
Već sam bila luda kada sam pomislila, ajde sa kalupom za krafne ću napravit male tortiljice i ispeći ih kao i normalne tortilje bez ulja na tavi, to bi trebalo funkcionirati. Ljudi moji kada sam počela okretati te svoje male savršeno oblikovane tortilje mojoj sreći nije bilo kraja. Kako male stvari mene mogu razveseliti to je nekada zastrašujuće. Poslije sam ih jela kao i obične tortilje samo puno manje stane na njih, tako da će ove biti puno bolje za vašu liniju. Neće biti isto pojesti ove dvije tortilje i velike dvije. Sada slijedi receptić;
• Mini tortilje


• 350 g brašna
• 200g svinjske masti
• 3žlice soli
• ˝ vrećice praška za pecivo
• 1 žlica ulja
Brašno i svinjsku mast dobro pomiješajte, dobit ćete mrvice tijesta, dodajte malo mlake vode i prašak za pecivo, procijenite sami koliko vode je potrebno da tijesto bude i dalje kompaktno ali ne previše vodenasto, po potrebi možete dodati još brašna i masti. Možete staviti i malo ulja.
Tijesto pustite da odstoji 15 min, možete ga razvaljati na 3 mm debljine, uzeti šalicu ili kalup i raditi male krugove.
Tavu zagrijte ni slučajno ne stavljajte nikakvu masnoću , tava treba biti suha kad počnete peći tortilje, malo će se zadimiti ali u tome je čar tortilja. Trudite se da ih prije nego što ih stavite na tavu otresete od brašna na kojem ste ih valjali. Jer što Vam više brašna ostane na njima tava će više dimiti, a vas će peći oči. Zato dragi moji prodrmajte ih malo ;)))
Možete ih servirati sa voćem, povrćem, mesom, sirom sa čime god želite.
Za pripremu ovog jela potrebno je: 30 min
Trošak: 15 kn


Post je objavljen 14.04.2013. u 22:20 sati.