Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/truefoodkitchen

Marketing

Juha od mrkve ;)

Juha od mrkve

Kada sam bila mala obožavala sam mrkvu, mama kaže da sam je jela kao luda, čak su je morali i sakrivati po kući od mene. Isto tako ludo je bilo kada sam iskoristila priliku da nitko ne gleda i pojela jednu po jednu na kraju punu vrećicu mrkve. Koliko god sam uživala u svakom zalogaju tog narančastog stvorenja, završila sam na hitnoj, ali ne na ispumpavanju već zato što sam postala toliko narančasta i stopala i ruke od predoziranja mrkvom, doktor mi je do daljnega zabranio konzumaciju mrkvice. Tek nedavno sam je počela ponovno voljeti i jesti, stopala i dlanovi su još dragi moji normalne boje, to znači da je za mene počela nova era jedenja mrkve.
Mrkva je osnovna namirnica za detoksikaciju tijela jer mrkve su bogate antiokidansom beta-karotenom koji se u tijelu pretvara u vitamin A. Znanstveno je dokazano da je mrkva najveći izvor beta-karotena među povrćem, jer 80 grama mrkve sadrži više od dvostruke dnevne doze potrebne odraslim ljudima. Antioksidantsko djelovanje beta-karotena pomaže u borbi protiv slobodnih radikala koji ubrzavaju starenje, a vašoj koži vraćaju prirodni sjaj. P.S. molim bez prejedanja i sve će bit uredu ;)




4 veće mrkve, ili 6 manjih
1 crveni luk
1 vezica peršina
1 krumpir
2 žlice maslaca
2 žlice maslinovog ulja
1 žica chila
1 žica soli
1 žlica papra

Mrkvu očistite i narežite na kockice. Luk očistite i narežite na sitne komadiće. Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte nasjeckanu mrkvu i nasjeckani peršin. Dodajte začina po želji, žlicu chila za malo ljutine, jer je mrkva dosta slatka. Maslac na kraju kada već sve dobro ukuha. Sve to kuhajte oko 25 minuta. Juhicu možete procijediti ili izmutiti sa štapnim mikserom. Poslužite sa listićem peršina.

Za pripremu ove juhe potrebno je: 30 min

Trošak: 15 kn

Post je objavljen 14.04.2013. u 22:18 sati.