Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulerica

Marketing

Kruh od banane

Dragi moji, nekoliko sam puta na svom blogu spomenula kruh od banane i svaki put dobila dosta upita o receptu, što u komentarima, a što mailom - pa, evo ga.

Riječ je (ponovno) o izuzetno jednostavnom receptu čija priprema ne traje više od petnaestak minuta. Preporučila bih da kruh od banane servirate kao slatki doručak ili uz kavu i čaj, iako mislim da će sladokuscima uvijek pasati.


Potrebno vam je:

4-5 banane (malo zrelije)
1/3 šalice otopljenog maslaca (šalica = 2,5 dcl)
1/2 šalice smeđeg šećera
jaje
malo vanilije
žličica sode bikarbone
malo soli
1,5 šalica oštrog brašna


A radite sljedeće:

Stavite pećnicu da se grije na 180°C. Maslac narežite na kockice i stavite u mikrovalnu (kockicu-dvije ostavite vani za premazivanje kalupa), na najniži stupanj, na četiri-pet minuta (ili ga izvadite iz hladnjaka jedno pola sata prije pripreme kolača, bitno je da bude zaista mekan). Dok je maslac u mikrovalnoj, u većoj posudi viljuškom zdrobite banane, ali tako da ostanu u komadićima.

Otprilike ovako:




Zatim kalup za pečenje kruha premažite maslacem.


Maslac koji ste izvadili iz mikrovalne kuhačom pomiješajte s bananama. Zatim dodajte šećer i ponovno promiješajte. U manjoj posudi razmutite jaje i dodajte ga bananama. Konačno dodajte i par kapi vanilije. Smjesa je sad gotovo tekuća.




Zatim, jedan po jedan, umiješajte suhe sastojke (sodu bikarbonu, sol i brašno). Bitno je da nakon dodavanja svakog pojedinog sastojka dobro promiješate smjesu. Preporučila bih vam da za pripremu ovog kruha ne koristite mikser, jer ćete pretjerano usitniti komade banane. Dobro je da se komadići banane vide. Stavite smjesu u kalup...




...i pecite, ovisno o jačini pećnice, između 45 i 55 minuta na temperaturi od 180°C.


Kad je kruh gotov (ako niste sigurni, upiknite ga čačkalicom i ukoliko ona izađe čista iz kruha, znači da je pečen) izvadite ga iz pećnice i stavite, ne vadeći ga iz kalupa, na rešetku da se ohladi.




Nakon što prestane biti vruć, prebacite ga na tacnu, narežite i uživajte. yes





Plus, naravno... Klik... Lajk!



Post je objavljen 13.04.2013. u 08:10 sati.