Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/truefoodkitchen

Marketing

Uz tv, indijski oraščići;)


Znate onaj osjećaj kada počnete jesti kikiriki i kad ne možete stati, e pa indijski oraščići su još gora stvar, dapače stvaraju neku čudnu vrstu ovisnosti. Mislim toliko ih uživam kupovati i jesti da žena koja radi u trgovini zna kada dođem na kasu što nosim u ruci, pa eto umjesto Crvenog Malbora ja uzmem indijske oraščiće, a sada da vas malo bolje upoznam s njima.
Zašto Vam ih spominjem, zato što sam nedavno otkrila da su jako ukusni za papati, dobri su prženi i u salatama, možete napraviti namaz koji je užasno zdrav, a moram priznati da je puno ukusniji od kikiriki maslaca. Indijski oraščić nije tipični orašasti plod, on je sjemenka cashew jabuke, ploda Indijskog oraščića.


Indijski orah je malo zimzeleno drvo visine do 12 metara, potječe iz Brazila. Može se uzgajati u tropskim područjima, popularan je plod na Karipskim otocima gdje ga možete kupiti za puno manju cijenu nego u nas. Ja kupujem Mogyi kesudiq indijske oraščiće imate ih u skoro svim supermarketima, dođe pakiranje 11 kn ili manje, dobijete oko 70g, znam da su skupi ali bar nisu kao pinjoli. Indijski orah se preporuča kod dijeta jer ima puno manje masnoća od ostalih orašastih plodova. Prirodni je lijek protiv kašlja, a ono bitno je da je afrodizijak, izludit će vas i vaše muškarce. Osim toga čuva zdravlje zubi i desni, uništava bakterije koje uzrokuju karijes. Šaka indijskih oraha dnevno umanjuje glad i daje osjećaj sitosti. Uživajte u potrazi za svojim oraščićima i dobar tek;)


Post je objavljen 12.04.2013. u 00:38 sati.