Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Obilježena 23. godišnjica HDZ-a u Vrgorcu. Karamarko i Brkić najavljeni, ali izostali sa skupa



U restoranu Portal u subotu je obilježena 23. godišnjica djelovanja HDZ-a Vrgorac. Pred tristotinjak članova stranke govore su održali predsjednik ogranka Ivica Pandžić, te gradonačelnik i član Glavnog odbora Boris Matković. Matković je nabrojao projekte na kojima je gradska vlast, formirana od koalicije HDZ-a i HSS-a, radila u posljednje četiri godine, te se potužio na slabu suradnju državne vlasti, koju čini lijeva koalicija, sa gradom. Govoreći o samom HDZ-u, Matković je istaknuo kako je, što se tiče Vrgorca, HDZ čist i pošteno radi svoj posao. Na skupu je govorio i župan Ante Sanader. Pohvalio je HDZ-ovu lokalnu vlast zbog svih odrađenih projekata, a posebno je isticao ishodovanje građevinske dozvole za Gospodarsku zonu Ravča i početak njezine izgradnje, te druge infrastrukturne projekte poput izgradnje kanalizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta. – Gradska uprava je učinila mnogo na stvaranju uvjeta za ostanak stanovništva na ovim područjima, rekao je Sanader. Već tradicionalno, skupu se obratio i bivši vrgorski župnik fra Ivan Jukić. Prisutan je bio i Goran Dodig, predsjednik marginalne Hrvatske demokršćanske stranke, koja je prije nekoliko dana potpisala koalicijski sporazum sa HDZ-om.
Na skupu se isto tako moglo čuti kako HDZ neće koalirati sa građanskim strankama bez hrvatskog predznaka u njihovu imenu, te da je HDZ najbolje što postoji, i da se bez te stranke ne može graditi bolja budućnost države. Pojedini govornici su isticali kako su postojale i negativnosti u radu stranke, ali preskočili su nabrojati o kojim se to negativnostima radi.
Na skupu je gostovao i HDZ-ov kandidat za splitsko-dalmatinskog župana Zlatko Ževrnja, te HDZ-ovi načelnici okolnih općina i gradova. Na skupu je sudjelovao i predsjednik HSS-a Vrgorac Davor Radić, te novoizabrani predsjednik HSP-a Ante Starčević Vrgorac Denis Ćulav.



Iako su bili najavljivani, na skupu se nisu pojavili predsjednik stranke Tomislav Karamarko i glavni tajnik Milijan Brkić. Iako je na plakatima i pozivnicama, izdanima dan-dva prije održavanja samog skupa, jasno istaknuto da će spomenuti dvojac doći, iz izvora bliskih vrhu vrgorskog HDZ-a doznajemo kako je već nekoliko dana ranije bilo poznato da Karamarko i Brkić neće sudjelovati na proslavi obljetnice stranke u Vrgorcu. Zašto se ta činjenica prešutjela prilikom izrade promidžbenog materijala, nije poznato. Međutim, izostanak tandema Karamarko-Brkić možda je najviše doprinio „beskrvnosti“ skupa, kako nam je njegov karakter ocijenio jedan sudionik.
Nakon završetka skupa, prisutni su se nastavili družiti u ležernijem izdanju uz pečene odojke, te drugu hranu i piće.

Post je objavljen 08.04.2013. u 11:06 sati.