Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogotype

Marketing

distorsia

Iz pripovijesti "Journey to Astralia"


U svijetu gdje istinu prepišemo srcu tek kao rijedak lijek, razočaranje je privilegija točnih.

Jer nije istina što je istina, već je istina što je točno. Moje srce kuca potpuno ritmički netočno, ali zato kuca istinito, zato se potpuno veseli i predaje, zato poznaje pojam "skroz" i zato se može razočarati, može potonuti i može poželjeti nestati.

To je gotovo jednostavnije od "boba i biža" i složenije od nano tehnologije no ipak svakome čitljivo.
Svakome tko je bar jednom poslušao nešto drugo osim glasa razuma i kalkulacije.
"Ne bojte se!" rekao je jednom Papa Ivan Pavao II, ne bojte se razočarati, ali zato se suočite s ljubavima, strahovima i drugim stanarima vaših grudi.
Samo tako stvari postanu potpune, da, baš kao i razočaranja i padovi, no tu je točnost da pomogne ukloniti distorziju na putu do istine.
A ta istina je bitna samo vašem srcu i odista nikome drugom. Izuzev dakako, onih koji vas gledaju u srce, mirno i točno, jer vas gledaju srcem.
Stoga je razočaranje ma koliko bolno bilo zapravo svečanost istine i jedino ono vas može pripremiti na jednaku takovu potpunu i točnu ljubav.
A garancije nema, ne može je i ne smije postojati. I tako se u srce urezuje samo istinito, sad dobro il' loše svejedno je.
I zato ću se nastaviti razočaravati, posrtati sa slinama koje se rastežu iz razbijene gubice, bez daha u aritmiji, s tutnjećim užasom u ušima, zato jer samo tako ću biti sposoban čuti srce i jednom kada otkuca neki drugi ritam.

Stavite ruku na srce i budite iskreni, sretan to i je jedina cijena života.


Albert Einstein:
Sve što su ljudi učinili ili izmislili
odnosi se na zadovoljenje osjećajnih
potreba kao i na stišavanje bolova.



urban torsia predstava koreografija i režija emil matešić





Post je objavljen 07.04.2013. u 14:49 sati.