Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

HGSS-OVCI VJEŽBALI S NERETVANIMA NA BAGALOVIĆIMA

U subotu 06. travnja, Hrvatska gorska služba spašavanja, stanica Dubrovnik organizirala je uz pomoć svojih neretvanskih članova i suradnika na Bagalovićima vježbu spašavanja i izvlačenja unesrećenih na nepristupačnom i stjenovitom terenu uz pomoć korpe.
Od 10-ak članova te suradnika koji su bili uključeni u višesatnu obuku i vježbu, bilo je i četvero Neretvana i to višegodišnji članovi HGSS-a Tonći Padovan i Jadran Kapović te suradnici Antonio Crnčević i Ante Galov.

Sama vježba nije prva vježba HGSS-a na Bagalovićima jer su se Bagalovići i stijene u blizini crkve, ispod ceste Kula Norinska-Desne, pokazali kao idealno mjesto za vježbu.

Plan HGSS je pripremiti se što bolje za spašavanje i potrage na teško pristupačnim područjima, te pripremiti i obučiti što veći broj suradnika za sudjelovanje u akcijama spašavanja.

Neretva je zadnjih godina nažalost postala sve veći korisnik pomoći HGSS-a. Naime HGSS je sudjelovao u više akcija potraga, spašavanja te pružanja pomoći ugroženom stanovništvu, a najaktivnije tijekom poplavnih i snježnih nevolja, iako su suočeni s nedostatkom financijskih sredstava uslijed neispunjavanja zakonske obveze gradova i općina da sufinanciraju HGSS.

Metkovski trio: Antonio Crnčević, Tonći Padovan i Ante Galov

Image and video hosting by TinyPic

Spuštanje i penjanje/strong>
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 07.04.2013. u 00:01 sati.