Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

NERETVA NA 254 CM - VODA SE POVUKLA IZ VEĆEG DIJELA OBJEKATA I CESTA

Stanje se i dalje poboljšava. Jutros se voda povukla s većine cesta, s tim da i dalje nije preporučljivo cestom Metković-Vid, a neprohodna je još i Zagrebačka ulica na predjelu Struge (kuće Margeta).

Neretva je na 254 cm dana u 16.00 sati, a Norin se nastavlja izlijevati.

Tijekom ranog jutra uzvodni vodostaj u Mostaru je bitno opao (ispod 7 metara), a tijekom kasnog jutra i popodneva se ponovno počeo dizati te je trenutno na 7,70 m, ali takvo dizanje ne treba zabrinjavati zasada jer se ne očekuje podizanje postojećeg vodostaja Neretve u Metkoviću.

U međuvremenu je izbio i sukob preko medija između aktualnog gradonačelnika Metkovića Stipe Gabrića Jambe s jedne strane i Generalnog direktora Elektroprivrede HZ HB Nikole Krešića. Naime Stipe Gabrić Jambo se orbrušio na Krešića na lokalnom metkovačkom Radiju Delti jer Krešića smatra odgovornim što je HE Čapljina ispuštala vodu tijekom ove poplave, a što je također bitno doprinosilo visokom vodostaju. Pri tom Jambo nije birao riječi, pa su u eteru pljuštale i uvrede, a čak su se nazirale i prijetnje.

Krešić mu nije ostao dužan pa je u svom istupu spomeno Jambinu mutnu prošlost, brojne sudske procese, te odgovornost Jambe za neizgrađeni nasip za obranu od poplave.


Sve u svemu kad god je loše, loptica se prebacuje s jednog na drugog, a kad stvari idu dobro, vidjeli smo da svatko zasluge kupi samo sebi.


Post je objavljen 06.04.2013. u 17:04 sati.