Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

PRIJAVA KRIMINALA NIJE KLEVETA, NEGO GRAĐANSKA DUŽNOST

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR
I
PODRUŽNICA BENKOVAC


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



PRIJAVA KRIMINALA NIJE KLEVETA, NEGO GRAĐANSKA DUŽNOST



Dostavljamo hrvatskoj javnosti privatnu tužbu koju je podnio Željko Lončar, bivši predsjednik nadzornog odbora Regionalne veletržnice Benkovac i sadašnji član predsjedništva ŽO HDZ-a Zadarske županije protiv Mira Klarića, predsjednika podružnice SHZ-a Benkovac i Miljenka Marića, predsjednika podružnice SHZ-a Zadar iz članka 200.st.2 Kaznenog zakona – kleveta.

http://www.zadarskilist.hr/clanci/07042010/shz-organizirane-skupine-prale-novac

Lončar u privatnoj tužbi traži 50.000, 00 kuna sa zakonskim zateznim kamatama po stopi od 14 godišnje počev od dana 13. travnja 2010 godine pa do isplate.
Regionalna veletržnica Benkovac je sada u predstečaju s dugom od oko 25 milijuna kuna. Tko je odgovoran?

U Hrvatskoj je postalo učestalo kad netko uništi tvornicu, proizvodni pogon i dr. te ih građani prijave za kriminal, isti odmah podnose privatne tužbe protiv prijavljivača, a sve da bi opravdali uništenje hrvatske ekonomije. Zadnjih nekoliko godina svi pojedinci, koji su u ime hrvatskog zajedništva htjeli prijaviti kriminal i korupciju, izvrgnuti su linču policije i sudstva.

Nedavno je i sutkinja Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Ivona Horvatić oslobodila “zviždača“ i bivšeg pravnika zagrebačkog javnog poduzeća URIHO Vlatka Klarića, kojega je ravnatelj URIH-a Josip Držaić optužio za klevetu nakon što je Klarić javno iznio sumnje na kriminal u tvrtki. U obrazloženju presude sutkinja je istaknula kako prijava kriminala nije kleveta, nego građanska dužnost.
http://www.jutarnji.hr/-prijava-kriminala-nije-kleveta--nego-gradanska-duznost--prvi-put-u-povijesti-sudac-ohrabrio-zvizdaca/1092811/

Lončareva privatna tužba protiv čelnika SHZ-a






Poslano

1. Hrvatskom saboru
2. Predsjedniku Hrvatske
3. Vladi Republike Hrvatske
4 Ministarstvu unutarnjih poslova RH
5. Državnom odvjetništvu RH


Zadar -Benkovac, 5. travnja 2013. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR
I
PODRUŽNICA BENKOVAC






Post je objavljen 05.04.2013. u 15:50 sati.