Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/brigita3

Marketing

Ljetno vrijeme




Ovaj vikend dolazi opet ONAJ dan! Sebični političari, na savjet nesposobnih ekonomista, kradu nam opet jedan cijeli sat. Na našim satovima, ručnim, zidnim i ostalim, moramo pomjeriti kazaljke za jedan sat unaprijed i kada ujutru ure pokažu sedam sati, što je zapravo jaaaako rano za buđenje, posebno što je nedelja, kada bismo mogli da spavamo duže, mi moramo ustati.

Jer su političari tako rekli.

Zbog čega je to odlučeno nema niko pojma... zapravo da se pomjeranjem sata može prilično uštediti na struji... odavno je već opovrgnuto.. Usprkos tome i dalje se strogo pridržava promjena zimskog u ljetno vrijeme .. i podržava, naravno opet od strane političkih čimbenika. Ostali dio stanovništva, njih 99% smatra ovu akciju smiješnom i nepotrebnom (onaj 1% koji prihvataju ovakvo stanje ustvari nisu protiv ukidanja ali pretpostavljam da su se tako izjasnili po principu: zainat komšiji).

Čini mi se da ukradeni sat donosi političarima neku osobnu dobit, inače ne bi toliko ustrajavali na tome. U praksi bi to izgledalo otprilike ovako:

Ukradeni sati se priračunavaju bruto društvenom proizvodu, množe sa brojem keksa sa zadnjeg sjedišta automobila našeg premijera i iz tog rezultata se izvadi korijen (kad je već sazrio ). Sve se to tada dobro protrese ( ne miješa, nego jako protrese), istrese na podlogu za tortu i premaže glazurom od smeđeg šećera. Umjesto glazure može se uzeti i kokosovo brašno, grubo samljeveno. Tada se Crvenkapica kvadrira, kapica nadomjesti zelenom ćarapom i zajedno sa prvobitnim brojem bruto društvenog proizvoda protjera kroz presu za krompir. Rezultat daje... podijeljen na kockice leda... konačni broj, odnosno, koliko političara je ove godine zbog zubobolje bilo odsutno sa sjednica vlade i ostalih njenih tijela. I TO je pravi razlog zbog čega nikako ne mogu sjesti i napokon ukinuti ljetno vrijeme ... naši političari...

... a nemojte se nadati da će biti bolje ni kada u srpnju uđemo u EU … i u njoj političari pate od zubobolje.

Post je objavljen 30.03.2013. u 17:54 sati.