Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plasticno-je-fantasticno

Marketing

Plastične vijesti - Promatrati efekat od tog


NOVOSTI IZ SVIJETA PLASTIKE Br. 14



Sjećate li se pjesme kvarteta "4M" - Idem i ja - koja u nekoliko stihova kaže: "… i promatrati efekat od tog".

Ali, idemo ispočetka.

George P. Dvorsky (rođen 11. svibnja 1970.) je kanadski bioetičar, transhumanist, futurist i autor bloga Sentient Developments kao i urednik bloga io9. Dvorsky je suosnivač i predsjednik Udruženja transhumanista Toronta i trenutno obnaša dužnost predsjedavajućeg odbora Instituta za etiku i nove tehnologije, te također trenutno obnaša dužnost predsjedavajućeg programa tog instituta za prava ne-humanih bića, programa koji radi na osiguravanju istih prava kakva imaju ljudi za inteligentne životinje.

Dvorski je sekularni budist, progresivni stručnjak za pitanja čovjekova okoliša, zagovaratelj nasljednog zdravlja i aktivist za prava životinja. Prvenstveno je zabrinut s etičkim i sociološkim utjecajem najnovijih tehnologija, posebno "tehnologijama koje poboljšavaju čovjeka", traži otvorenu diskusiju o svrsi i perspektivama obrazovanja. Piše i govori o širokoj lepezi tema, uključujući tehnološke znanosti, etiku, egzistencijalne rizike, potragu za vanzemaljskom inteligencijom, futurologiju, a sve iz demokratsko transhumanističke perspektive.

I sad se pitate zašto to pišem na ovom blogu.

E, pa taj George P. Dvorsky na svom blogu napisao je veliki ilustrirani post "Što je sigurno? - Kako prepoznati plastiku koja je opasna za vaše zdravlje".

Recimo da je to vijest koja je zaslužila da uđe u rubriku "Plastične vijesti". Ali, to je i najava cijele serije copy/paste članaka po našim i stranim web portalima koji će nekritički iliti mrtvo-ladno prepisati i javnost upozoravati na opasnosti plastike, ukazivati im što koja oznaka recikliranja znači, koju plastiku mogu, a koju nikako ne smiju koristiti. Pa iza toga slijedi, ipak u manjem broju, cijela serija komentara od podupiratelja do protivnika.

Eto, vijest je da uskoro možemo očekivati cijelu seriju članaka koji će nas upozoravati da izbjegavamo plastiku i vratimo se prirodnom (???) platnu, staklu, papiru …

Živi bili pa ... promatrali efekat od tog.


Izvori:
Wikipedija
Sentient Developments
io9 blog
You Tube





Post je objavljen 30.03.2013. u 21:40 sati.