Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uagoniji

Marketing

Crtice 8

Dugo me već nema. Iako sam u "glavi" napisao već popriličan broj postova, zauzetost običnim ovozemaljskim me odnijela drugamo. Iskoristit ću priliku te nešto i ostaviti u ovom virtualnom....

Nervoza. U ogromnim količinama bila je prisutna. Na poslu...kući... Bespomoćno sam tražio zraka, prostora ... Nigdje pomoći. Neispavan sam. Već danima mi ljudi govore da izgledam umorno. Ne znam što bi im rekao. Ja se nekako ne osjećam tako. Ritam uobičajen (pos`o - kuća - pos`o), nema se tu što dodati...

Eto u petak. Svi znamo da je u petak igrana utakmica od koje su mnogi očekivali krš i lom. Ja sam znao da će mo mi (Hrvati) utakmicu organizirati i odraditi profesionalno i ljudski. Sa svih strana skepsa, podmetanja, provokacije.
Imam susjeda koji je je prije dvadesetak godina bio pretplatnik beogradske politike (sjećam se kad bi poštar donosio poštu, uvijek je stršalo to ćirilično izdanje nimalo prijateljskih poruka - jer znam čitati ćirilicu). Dakle, sreo me baš tog dana (već je u godinama) i zamolio me da mu popravim TV (u biti antenu...) jer bi htio gledati utakmicu. Kako me uhvatio još ispred ulaza, nazvao sam suprugu i zamolio je da spremi ručak na toplo a ja ću direktno kod njega. U stanu kod njega nisam nikad bio (iako sam tu već 33 godine). Odiše starinski. Kao vremeplov. Negdje je 1975. godina a ja sam mali dječak. Nekada je to bio bogato namješten stan. Slike na zidovima, masivni regal.... Ulazim ravno u dnevni uljudno odbijajući kavu i piće (žuri mi se). Sjedam ispred TV-a (stari TV sa katodnom cijevi, popularna "guzara"). Kopam po kabelima, palim TV, tražim signal.... Hm... Izgleda da je problem jednostavan - vanjski DVB-t prijemnik je riknuo i treba ga zamijeniti. Priopćavam "Barbi" loše vijesti ... O joooj njemu...kad bi sad on mogao kako do dućana otići, pa nema nikoga, djeca su mu daleko (znam ja gdje su ...zaista su daleko...). Ponudim mu svoj stari DVB-t (ja ionako imam jedan od ovih novijih tankih koji to čudo ima već ugrađeno) kojeg ne koristim već dugo. O, hvala susjed, zaista lijepo od vas. Ma ništa, ništa .. - odgovaram već hvatam kvaku na izlaznim vratima. Ma nemoj sad odma`, pa nazdravit će mo... Nevoljko pristajem, nervozno cupkajući (već je 16:30, prijenos počinje za pola sata). Skoknuh kući na brzinu samo da uzmem DVB-t prijemnik i obznanim novosti. Vraćam se za 5 minuta, na stolu su dvije male čašice (dva "bićerina"). Pa hajde, živ mi bio susjed - uz podignutu čašicu travarice klikne on. Za naše - kaže on...Za naše prihvatim ja i iskapim do dna travaricu (dobra....). Još jednu ? Ma neeee, hvala, žurim .... Ustajem i krenem prema vratima. Pa susjed hvala još jednom i valjda će naši pobijediti. Da, nadam se .... samo da sve bude u redu ...kažem. Uhvatim kvaku a on mi se približi i ispod glasa doda, umjesto pozdrava - Ima da isprašimo ustaše usred Zagreba!?
Valjda je mislio da sam ja "njegov" (zbog imena...). Bez komentara ... vidjet će mo.
Manđukiću i Oliću hvala što je pobjedila Hrvatska (ja nisam vidio ustaše....), hvala svima onima koji su pridonijeli da pobjedi sport. Meni je svaka pobjeda draga ali i ova ima poseban (sportski) naboj. Još samo malo pa nas eto u Brazilu!

Pozdrav susjedu!

Post je objavljen 27.03.2013. u 11:48 sati.