Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zaboland

Marketing

Scene iz proslosti i avanture u sadasnjosti

Zasto pamtimo neke trenutke u nasim zivotima, a neke ne? Zasto bas te trenutke. Tu ne mislim na prvi poljubac, prvi seks, diploma, vjencanje ili prvi hat-trick u zivotu, nego na neke naizgled nevazne trenutke, koji “slucajno” ostaju uz nas za razliku od tisuce drugih isto tako naizgled nevaznih trenutaka. Zasto se jako dobro sjecam par scena tog predivnog ljeta 1999., a nekih drugih scena ne? Zasto se sjecam komentara prof. Selema na jednom seminaru, a svih drugih ne? Zasto se sjecam jednog trenutka iz utakmice kada sam imao 13 godina, zasto bas to tog trenutka? Zasto se sjecam jedne scene u glavi iz Ljubavi u doba kolere, a ne neke druge? Zasto se sjecam nekih scena iz filmova, a drugih ne?

Sjecam se jako dobro jedne scene iz jednog filma, za koji ne znam kako se zvao, niti koja je bila prica. Vjerojatno nije bio nikakav slavan film, ali u toj sceni se radilo o Indijancu, koji je je otisao na nekoliko dana u planine, da dobije valjda viziju ili na prociscenje duha i tijela. Mislim da tri dana nije jeo, ili je jeo neke lude gljive. Sjedio je na nekoj dekici sa koje se nije smio micati. Ta scena je ostalo uz mene, mozda i vise od petnaest godina.

Sutra imamo utakmicu, nakon te utakmice ja odlazim na kampiranje u prirodu. Tri nocenja u blizini nacionalnog parka Hoge Veluwe, nekoliko desetaka kilometara sjeverno od Arnhema. Cak sam uzeo slobodno na poslu. Jucer sam nacijepao drva, danas nakupovao hranu. Sator, logorska vatra, debela odjeca, hrana, priroda i ja. Pjevanje ptica, sum vjetra u krosnjama, disanje i otkucaji srca u meni.

Nisam siguran da cu dozivjeti viziju, ali sigurno da cu napraviti nesto sto nikada do sada nisam napravio. Sigurno da cu se udaljiti od svakodnevice i sresti sebe. Samo kakvog sebe?

Vani je naravno hladno na najjace. Covjek se moze zato dobro obuci i nece mu biti hladno. No nekada nam je hladno cak i ako smo toplo obuceni, zar ne? Zasto nam je onda i dalje hladno? Mozda mi samo mislimo da nam je hladno? I zar nije tako sa puno drugih stvari u zivotu? Mislim da cu se tim pitanjem moci dublje pozabaviti ovih dana. Slijedeci blog ce biti hmm….zanimljiv.


Post je objavljen 23.03.2013. u 23:30 sati.