Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineistra11

Marketing

Lov bogataša na nekretnine u Monaku, Londonu i Hong Kongu

Broj visoko vrijednih pojedinaca, onih s više od 30 milijuna dolara (23 milijuna eura) raspoloživih za ulaganje, u idućih će 10 godina narasti će za 95.000, predviđa WealthX, kompanija za financijsku analizu. Zahvaljujući tome, bit će sve više onih koji si mogu priuštiti luksuzne nekretnine, prenosi CNBC. Pritom se popis privlačnih lokacija gotovo nimalo ne mijenja: bogati kreću u lov na nekretnine uvijek na ista mjesta, pa se tamo kapital gomila i cijene rastu.
Za imućne, nekretnine su samo jedan od načina za spremanje dijela svog bogatstva, bilo da računaju na prihod od najma ili od rasta cijena. Knight Frank, agencija za luksuzne nekretnine sa sjedištem u Londonu, istražila je tržište nekretnina u 2012. i sastavila ljestvicu prema prosječnoj vrijednosti četvornog metra u zadnjem tromjesečju prošle godine. Istraživanje je pokazalo da je vrijednost nekretnina najviše narasla u istočnoj Aziji, te da se tradicionalne ulagačke meke London i Monako odlično drže. Ako želite uložiti novac u nekretnine, pođite u London.
To geslo vrijedi i danas, kao što je vrijedilo proteklih desetljeća, što se ogleda u godišnjem porastu cijena od 8,7 posto. U prvoj polovici prošle godine, tržište je bujalo ponajviše zbog kapitala pristiglog iz kontinentalne Europe, da bi europske kupce u kasnijih šest mjeseci zamijenili oni iz Rusije, Azije i Afrike nekretnine Zagreb.

Post je objavljen 22.03.2013. u 10:36 sati.