Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iznajmljivanjestanova

Marketing

Bez parcelacijskog elaborata nema odluke

Tema poduzetničke zone Ungarija, početkom godine proširene za 20 hektara državnog zemljišta za što je Grad Umag izdvojio 2,4 milijuna kuna, bila je užarena loptica koju su si na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća prebacivali dogradonačelnici Mauro Jurman i Veljko Ivančić te oporbeni vijećnici kojih je deset, pa imaju većinu.
Vijeće je trebalo odlučiti o izmjenama i dopunama odluka o uvjetima za prodaju tamošnjih gradskih nekretnina i za odabir najpovoljnijih kupaca građevinskog zemljišta te mjerama za poticanje poduzetništva. Međutim, ni ovaj put materijal nije bio spreman pa je nakon poduže temperamentne rasprave točka (već skinuta s dnevnog reda 20. prosinca), uz podsjećanje da je oporba u više navrata inzistirala na tematskoj sjednici o tom pitanju i zaključak da odluku nije moguće donijeti bez parcelacijskog elaborata, ponovno odgođena.
Jurman je objasnio da je, nakon što je donijet detaljni plan za to područje, u izradi parcelacijski elaborat kojim će biti definirano 16 čestica, što bi trebali zgotoviti za oko mjesec i pol. Nije točno da za nekog vrijedi elaborat, a za nekog ne. Kad on bude gotov krenut ćemo dalje. Zemljište koje je ranije bilo predviđeno za Podravku netko je prodao i više nije bilo mjesta. Oni su samo iznijeli kolika bi im kvadratura trebala i to je sad uklopljeno u plan stanovi prodaaj Trešnjevka.
No, ako ta tvrtka, koja je nama izuzetno važna, više ne bude zainteresirana može tu doći Cirio, Mutti ili bilo koja druga koja se bavi preradom pomidora, rekao je Jurman.

Post je objavljen 21.03.2013. u 10:44 sati.