Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rujabox

Marketing

Šuma, posvuda šuma

Internet je šumetina, mračnija i tajnovitija od Magdine šume. U svojoj šumi Magda lako razlikuje hrast od bukve, jestive gljive od otrovnih, zna koja staza kamo vodi i koja je životinja ostavila za sobom trag, gdje su izvori, gdje pronaći zaklon ako je iznenadi oluja, a koja mjesta treba izbjegavati.

Na netu je drugačije. Svi su lijepi, mladi, vitki i slobodni, tek poneka luda prizna godine, kilograme i bračno stanje. Teško je razabrati tko je iskren, a tko hvalisavac i provokator, tko kao i ona čezne za srodnom dušom, a tko samo glumi i zabavlja se usput hraneći svoj ego, tko je ozbiljan kandidat, a tko želi samo pojebati i odjebati, malo se osladiti sa strane, promjene radi. Tko pokazuje svoju sliku, a tko ukradenu. Ruja kaže da ima i toga, ali ona je pretjerano sumnjičava.

Kako u toj šumetini prepoznati onog pravog, koji se ne uvaljuje baš svakoj usamljenoj ženi, istim riječima kao i njoj. Teško joj je pojmiti da baš kao što ona pipka i tapka u mraku, isto čine i drugi. Čudna je šuma po kojoj luta, čudne se stvari zbivaju u njoj. Srce zatreperi zbog dva na chatu ispljunuta stiha i odmah prepoznaš blisku pjesničku dušu, a to su možda samo dva slučajno upamćena stiha i ništa više.

S kim se zbližiti, napraviti korak dalje, kako da to Magda zna?

S brbljavim, mlađahnim vozačem kombija koji se zgraža na sam spomen seksa i samo se želi grijati kraj njezinog kamina? Tog malog bi svašta trebalo naučiti. Pravi je izazov.

Ili možda s uglađenim gospodinom što za sebe kaže da nije nelijep; sliči Melu Gibsonu. Doduše, gospodin je oženjen, ali ako je ljubav prava, ruši sve prepreke. U životu treba sve probati pa i zabranjeno voće, navodno je najslađe. Ruja tvrdi suprotno, da od njega trnu zubi, ali baš ona zna. Samo bi kvarila zabavu.

Možda ipak nešto mlađe, ali ne premlado, u najboljim godinama, kao što je onaj Čokoladica s crncem na avataru. Ruja kaže da je vitak i zgodan iako ga nikad nije vidjela, a on tvrdi da je i crn, maslinaste mediteranske puti. Lijepo bi pristajao uz njezinu aristokratsku put.

A sveznalica Gomber? Pametni muškarci su uzbudljivi. Kad se malo oslobodi, Gomber na chatu postane sav vražji. Ima pomalo prljavu maštu i ako se njih dvoje pograbe, mogao bi nastati pravi vatromet.

Joj! Što ako je onaj pravi netko pritajen, netko tko joj se ne usudi pravo ni obratiti, nedovoljno vješt s riječima? Što napraviti?

Najbolje da ih sve pozove na bal u zamak. Tako je, priredit će bal na kojem će odabrati i svojim ljubavnim vinom začarati onog pravog. Da ne bude sumnjivo, trebala bi pozvati i neke ženske. Apostolku ni pod razno, ona je nimfomanka i sve bi upropastila. Najbolje da pozove malo starije gospođe i možda koju malo mlađu s djecom. Poziv vrijedi za Ruju, Aculin, Logiku; Logika svakako neka dođe s djecom, svo troje. I muževe neka povedu, za svaki slučaj.

Da vidimo, koga još pozvati. Hemi? Ima zaručnika i uskoro se udaje, ali, sve je to nešto sumnjivo. Uostalom, premlada je, prezgodna i prekoketna. "Oprosti, Hemi, za tebe nema zabave. Imaš svoj trokutić na chatu, tamo se zabavljaj."


Post je objavljen 20.03.2013. u 09:15 sati.