Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/statimisliso

Marketing

Karma-sudbina ili nešto treće

Mnogi od nas,pa uključujući i mene,mislimo da su karma i sudbina jedno te isto,ali to nije tako.
Sudbina je nešto što nam je suđeno ili zapisano u zvijezdama,dok karma uz ono što nam je suđeno je isto dio i naše odgovornosti ili bolje rečeno Sanskritska riječ Karma je zakon uzroka i djelovanja u smislu "Kako siješ tako češ i požnjeti".

Postoje četiri vrste karme: 1. Sanchita-Karma koju smo stvorili sa našim djelovanjem u prošlim životima,ona obilježava našu
karmu u ovom životu i mogučnost za našu budučnost u slijedečem životu.
2. Parabdha-Dio Sanchita karme koji je nastao u ovom životu zbog našeg djelovanja u prošlim životima
a susrećemo ju svakodnevno.
3. Agami-Dolazi od naših djela u ovom životu,a ima utjecaja na naše slijedeće živote.
4. Kriyamana-Ona je reakcija u ovom životu na ono što radimo.Ona se još naziva i "Instant karma" ili
bolje rečeno ako nas netko udari vrlo je moguće da čemo mu vratiti.

Nitko nije imun na karmički zakon,on je poput gravitacije samo što karma nadilazi zakone fizikete prodire u misterije vremena (rođenje,smrt te ponovno rođenje). Kao što Newtonov treči zakon gibanja objašnjava fizikalne sile,tako karma objašnjava zakone misli i energije,uzroka i posljedice. Ponekad,učinak djela koje danas počinimo može se očitovati tek za nekoliko mjeseci,godina ili čak nekolko života kasnije. Zbog tog odmaka postaje vrlo teško odrediti koje je djelo imajo kakvu posljedicu.
Karma objašnjava da,dok ne naučite lekciju,primat čete istu poruku kroz ponovljena iskustva-to je kao da ste ostali u školi.
Tek ka da ste upotpunosti postali svijesni svih svojih prošlih djela,misli,emocija te lekcija koje su vam donjeli,spremni ste ići u slijedeći razred,pa čak i odabrati slijedeću učionicu.

Drugim riječima-Karma postoji,prati nas u stopu,povezana je sa sudbinom i ako malo pripazimo na svoja ponašanja i karma će pripaziti na nas. Zato,potrudimo se da budemo bolja osoba danas nego što smo to bili jučer i neradimo drugima ono što ne želimo da drugi rade nama.


Post je objavljen 20.03.2013. u 08:50 sati.