Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogotype

Marketing

Finger food prosvjedi i A'la carte vlada

Kada u jednoj zemlji od 4 milje 45911 mladih želi tu istu napustiti bezglavo i bilo kako samo napustiti te se pri tom na Markovu trgu održi superpristojan finger food prosvjed policije te iste zemlje koji se mahom odnosi na isto kao i kod ovih mladaca – uvjete dostojne ne života već opstanka – onda je vrijeme da se postave neka pitanja.

Točnije to vrijeme je prošlo, sada je vrijeme da nam se premijer odzumira od Brisla i brže bolje dojuri u neki prajm tajm kavog dnevnika ili izvanredne objave ili kako god već hoće samo da se pojavi s hrpom pepela i molbi.

Pepel znate čemu služi, a molbe trebaju biti uvijene u brigu, empatiju, solidarnost i kooperativnost. Treba zavapiti i moliti mlade da ne napuštaju zemlju, a s obzirom da ih nema čime zadržati, obećati da odmah otvara natječaj za slanje modela, koncepata i prijedloga svekolike vrste za izlazak iz krize jerbo sami to ne umiju. Dakako da odmah treba i obećati čitanje i analizu tih istih. To može na sljedeći način; ovu hrpu administrativnog osoblja postrojiti u tri reda tj. filtra dakako po ključu izobrazbe. Ovi koji najlošije čitaju su prva instanca dok ovi primijenjeno akademski mogu predstavljati treći stupanj filtra. Na taj način bi se vršila selekcija pristiglih prijedloga. S obzirom da se ni mi građani previše ne razlikujemo od vlade (iako sam prilično siguran u određeni broj iznimaka) broj prijedloga koji bi bili suvisli bio bi dovaljan za par dana čitanja i analiziranja istih u vladi. Ne pojavi li se opstojniji koncept od njihovog trenutnog - na konju su – jerbo mogu reći da smo svi skupa toliko blesavi da ne zaslužujemo bolje no što nam je, no u koliko se pojave bolji, hajd'mo to razmotriti te k vragu i primijeniti – naravno U CJELOSTI.
Takav bi premijer zadobio ono što nužno jedan lider treba imati; vjerodostojnost i povjerenje (muda su sekundarna stvar, jer nije da ih Zoki nema samo strše na pogrešnu stranu). [Ovo „Zoki“ nije pejorativno, igrali smo nogomet nekada u Trnju zajedno.]

Što se pak tiče Murje, pa to su naši policajci – služe njima koliko i nama iako njih zapravo statutarno više štite. Neću navoditi primjere iz povijesti gdje kada se s iste strane nađe policija i prosvjednici to baš ne završi dobrim „after partyem„ za vladu. Jednako tako bez obzira kako svima nama bilo, njima ipak piše u opisu posla da nose glavu u torbi. S druge skoro pa glavne strane bilo koji oblik vlasti koji je potplaćen pa bila to i izvršna, direktno se gura u – korupciju.

Zorane, Radomire, Slavko i drugi opustite se malo i podignite glave, mi vjerujemo da vi radite, čak vjerujemo i da vam je stalo, no kao i svaka panika vaša panika vas sputava da koristite rješenja izvan onih koje poznajete i sami znate. Nitko se ne može sjetiti prepisanog gradiva nakon što ga ulove u prepisivanju. Stoga otvorite kanale za nove prijedloge, rješenja i ljude. Nije sramota ne znati ili ne moći, sramota je zbog taštine upropastiti svoju zemlju i ljude. Hrvatska je mala zemlja "savršeno organiziranog nereda" kako ono kaže "računovođa", no ja znam barem deset ljudi koji bi to bolje kao i jednu metodu kojom bi se to sigurno izvelo, a koliko još ima ovakvih kao ja.
Mladi su vaš ključni resurs, čak i ja sam vaš resurs – problem je samo jedan: „use best before“ tek što nije prošao.



Post je objavljen 18.03.2013. u 17:38 sati.