Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

Toplice duguju komunalnu naknadu

Najveći dio od 4,5 milijuna kuna oprtaljskih prihoda, pokazao je to izvještaj o prošlogodišnjem izvršenju proračuna prihvaćen na posljednjem zasjedanju Općinskog vijeća, u općinsku se kasu slijeva od poreznih prihoda.

Lani je tako uprihodovano 1,9 milijuna kuna poreza, dok je druga stavka po veličini bio prihod od prodaje imovine; poljoprivrednog zemljišta, nekretnina, te od otplate stana, u ukupnom iznosu od 1,2 milijuna kuna. Krajem godine zabilježena su međutim i potraživanja u visini od 1,3 milijuna kuna. Većinom se radi o prihodu od prodaje stanova po stanarskom pravu no to stoga jer su vlasnici zaduženi u ukupnom iznosu, ali im nisu dospjele sve rate stanovi Kacunar

Dugovanje kod poreza na kuće za odmor je 93.000 kuna. U veljači su izdane opomene i on je većim dijelom naplaćen. Potraživanja za komunalnu naknadu iznose 305.000 kuna od čega je oko 85 posto dug Lječilišta Istarske toplice. Vijećnike je zanimalo da li se što poduzelo oko naplate komunalne naknade od Istarskih toplica. Vijećnik Amedeo Cotić (Nezavisna lista) predložio je da se dugovanje utuži te izda novo rješenje za komunalnu naknadu.

Toplice jesu najveća tvrtka na oprtaljskom području i može se imati razumijevanja za njihove teškoće, ali baš da se ne plaća ništa nije u redu, niti je korektno prema onima koji podmiruju svoje obveze, mišljenja su vijećnici.

Post je objavljen 19.03.2013. u 11:00 sati.