Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bogatstvosreca-zdravlje

Marketing

ZASTARJELI REUMATIZAM (»KRONIČNI REUMATIZAM»)

ZASTARJELI REUMATIZAM (»KRONIČNI REUMATIZAM»)

1. Koristiti recepturu za čišćenje krvi (str. 59), i masirati mješavinom koja se priprema na slijedeći način: u 1 litru jake domaće rakije lozovače staviti 100 g gline, iskopane iz što veće dubine zemlje, i srednju žlicu kuhinjske soli. Sastojke promućkati i masi-rati bolesne dijelove tijela. Pri tome voditi računa da se zglobovi masiraju u krug, a druge kosti uz i niz kost. Nakon što je izvršena masaža, utopliti se i leći u toplu postelju; Ijeti izložiti se suncu vodeći računa da nema vjetra.
2. Koristiti recepturu za čišćenje krvi (str. 59) i masirati oboljela mjesta slijedećom mješavinom: u pletenku od 3 litre staviti 500 g stucanih plodova divljeg kestena i preliti sa 2 litre jake rakije lozovače. Začepiti čvrsto i držati 5 dana na sobnoj temperaturi. Oboljele dijelove tijela masirati mješavinom kao u prvoj recepturi.
3. Sastav čaja:
30 g žila zečjeg tma
30 g stabljike zečjeg tma
30 g stabljike preslice
30 g korijena koprive
20 g vrbove kore
20 g listova breze
20 g listova maline
20 g stabljike timijana
Pripremanfe i primfena Saja:
Trave jako usitniti i smiješati. U 2 litre vode preko noći namočiti 15 g mješavine trava. Ujutro staviti na laganu vatru i pustiti da ključa poklopljeno 1 minutu. Kad se čaj ohladi, procijediti ga u bocu. Piti umjesto vode dnevno 1 litru. Osobe koje ne nživaju alkohol čaj zaslađuju s malo meda, a one koje ga uživaju čaju dodaju malo svježe iscijeđenog limunova soka.
Stucati 100 g morske krupne soli i popržiti je u posudi na vatri. Pri tome se sol miješa, dok se ne ugrije i počne pucketati. Dodati, zatim, 1/2 litre jake domaće rakije lozovače, promiješati i pretočiti u bocu. Prije upotrebe uvijek jako promućkati. Bolesne dijelove tijela masirati, a nakon toga namazati lagano lovorovim ili maslinovim uljem, umotati se toplo i leći u toplu postelju.


Post je objavljen 19.03.2013. u 08:37 sati.