Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bogatstvosreca-zdravlje

Marketing

VELIKI KAŠALJ (HRIPAVAC) U DJECE

VELIKI KAŠALJ (HRIPAVAC) U DJECE
Sastav čaja:
20 g korijena bijeloga sljeza
10 g listova i stabljike divljeg sljeza
10 g listova zovine
5 g stabljike majčine dušice
Pripremanje i primjena čaja:
Trave jako usitniti i smiješati. U 1/2 litre proključale vode staviti srednju žlicu mješavine trava da provri i odmah skinuti s vatre, te ohladiti poklopljeno. Caj se pije mlak u toku dana i noći (kada dijete ne spava) po 1/4 do 1/2 dcl.
Kad je kašalj izraženiji, umjesto vode uzima se mlijeko.
Za liječenje velikog kašlja može se koristiti čaj od mješavine trava:
20 g listova vinove loze
10 g korijena bijeloga sljeza
10 g plodova divlje drače
5 g stabljike majčine dušice
5 g korijena pirevine
Čaj se priprema i upotrebljava na isti način kao što je opisano u prethodnoj recepturi.

GLISTE U DJECE
1. Usitniti jušnu žlicu česana bijeloga luka i smiješati s jušnorn žlicom meda. Mješavinu uzimati 3 puta dnevno prije jela.
2. Usitniti i smiješati po 20 g macine trave (cijele biljke) stablji-ke komorača i listova pelina. U 1/2 litre proključale vode staviti 1 jušnu žlicu mješavine trava i kuhati poklopljeno 1/2 minute. Ohladiti poklopljeno. Caj se pije 4 puta dnevno po 1/4 dcl sa 4 do 6 česana bijeloga luka (oguljenog i usitnjenog). Luk se svaki put posebno priprema.
3. Iscijediti jušnu žlicu soka iz naribane rotkve, mrkve i crvenoga luka. Smiješati i dodati 2 do 4 česana bijeloga luka (oguljenog i usitnjenog). Uzima se 3 puta dnevno prije jela.
4. U 1/2 litre vode staviti veću glavicu crvenoga luka i isto toliko neoguljenog bijelog luka te jušnu žlicu cvjetova i listova kunice. Kuhati na tihoj vatri otprilike 20 minuta poklopljeno. Hladiti poklopljeno. Pije se prije i poslije svakog jela po 1 jušna žlica, a za vrijeme objeda s vodom.


Post je objavljen 19.03.2013. u 08:36 sati.